25 / 04 / 2024

Gemlik'e 1.600 yeni konut inşa edilecek!

Gemlik'e 1.600 yeni konut inşa edilecek!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde halen yapımı süren 1400 konuta ek olarak 1600 konut daha yapılacağı bildirildi.



Gemlik Belediye Meclisi, Eylül aynın ikinci toplantısını Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası'nda yaptı. Geçtiğimiz hafta sonunda 4.etapta 338 konutun temelini atan Gemlik Belediyesi, halen yapımı devam eden 1400 konuta ilave olarak 1600 konut daha yapacak.


Belediye Meclisinde Cihatlı Konutları ile alakalı konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘’İlk beş bloktan dört tanesi bitti. İşçiliğini de en iyi şekilde yaptırıyoruz. Okul ile alakalı çalışmalarımız var. Ya yatırım planlarına aldıracağız okulu, ya da biz yapacağız. Şimdi de sağlık ocağı yapımı başlayacak. Toplu konutlarda yaşam kalitesini artırırsak, vatandaşlarımız buraları tercih edecektir’’ dedi.


Mecliste diğer bir dikkat çeken konu ise, yeni toplu konut alanı oldu. Yeni toplu konut alanı, Cihatlı’nın doğusunda bulunuyor. Mecliste plan sunum eşliğinde gösterilirken, yeni alanla alakalı bilgilendirme de yapıldı. Buna göre, 1600 konut yapılabilecek alanda, şu anda sadece çalılık bulunuyor. Önünde yasal engel bulunmayan saha, 240 dönüm genişliğinde. Sosyal donatı alanları, havadarlığı ve cephesi ile dikkat çeken alan ile alakalı yapılan çalışmada, yerleşimin de kolay sağlanabileceği ve donatıların çok hızlı oluşturulabileceği öngörülüyor. Mecliste gündeme gelen konu oybirliği ile kabul edildi.



Hürriyet


Geri Dön