25 / 04 / 2024

Müteahhitlerden GEMDAŞ'a kentsel dönüşüm ziyareti!

Müteahhitlerden GEMDAŞ'a kentsel dönüşüm ziyareti!

Gemlik Müteahhitler Derneği yönetimi, protokolle başladıkları ziyaretlerini, Gemlik'te bulunan kurumlarla sürdürüyor. İlk olarak sektörde doğrudan iletişimde oldukları kurumlarla ziyaretlerine başlayan derneğin ilk durağı da Gemdaş oldu.




Gemdaş Müdürü Levent Üstüner tarafından karşılanan Müteahhitler Derneği Yönetimi, Gemdaş'ın çalışmaları konusunda bilgi aldılar. Müdür Üstüner; "Önceki yönetimle uyum içinde çalıştık. Yeni yönetimde de, önemli isimler var. Bu dönemde de uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum. Talep sürelerini havanın şartlarına göre uzatıyoruz. Müteahhitleri de, zor durumda bırakmamış oluyoruz. Gelir gelmez yaptığım ilk uygulama, talep beklemeksizin biten inşaatları doğalgaz kutularını koymak oldu. Bu sayede işi hızlandırmış oluyoruz" dedi. 


Dernek Başkanı Ömer Uslu; "Çözümcü yaklaşımınız bizlerin de işlerini hızlandırıyor. Bu nedenle teşekkür ederim. Daha önceden elzem olan sorunları, bu şekilde çözmeniz büyük katkı olmuş. Biz de, elimizden geldiğince kurumlarımızı yardımcı olmak ve uyum içinde çalışmak istiyoruz. Bu nedenle öncelik olarak iletişimi sağlamak istiyoruz" dedi. Uslu "Her kuruma Kentsel Dönüşüm ile alakalı fikirlerini soruyoruz. Gemlik'in dönüşümünde, elimizde envanter olmasını amaçlıyoruz" sözleri ile Gemdaş Müdürüne de fikrini sordu. 


Müdür Üstünel; "Geçtiğimiz aylarda pek çok ili gezdim. Balıkesir'de dahil hemen tüm iller katları yükseltmiş ama sosyal donatı alanları çoğaltmışlar. Gemlik'te ise daralma var. Bu Doğalgaz ve doğalgaz'a müdahale anlamında da ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Bizim işimiz su hattına benzemez, su hattı patlasa su basar, Doğalgaz'da herhangi bir sorunun daha ciddi sonuçları olur. Bu nedenle daha düzenli kentleşme, bizim faydamıza da olacaktır" şeklinde cevapladı. 


Dernek Başkanı Uslu ise; "Biz de genel olarak ada bazında dönüşümün Gemlik'in faydasına olacağını düşünüyoruz. Kurumların da, bu düşünce olması bizleri umutlandırıyor" diyerek sözlerini sonlandırdı. Ziyarete yönetim kurulundan Kemal Öncü ve Ahmet Ergen'de katıldı. 



Gemlik Gündem



Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gemlik Müteahhitler Derneği yönetimi, Gemdaş'ı ziyaret etti.Sektörde doğrudan iletişimde oldukları kurumlarla ziyaretlerine başlayan derneğin ilk durağı Gemdaş oldu. Gemdaş Müdürü Levent Üstüner tarafından karşılanan Müteahhitler Derneği Yönetimi, Gemdaş'ın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gemdaş Müdürü Levent Üstüner, "Önceki yönetimle uyum içinde çalıştık. Yeni yönetimde de, önemli isimler var. Bu dönemde de uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum. Talep sürelerini havanın şartlarına göre uzatıyoruz. Müteahhitleri de, zor durumda bırakmamış oluyoruz. Gelir gelmez yaptığım ilk uygulama, talep beklemeksizin biten inşaatları doğalgaz kutularını koymak oldu. Bu sayede işi hızlandırmış oluyoruz" dedi. 


Gemlik Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Uslu ise, "Çözümcü yaklaşımınız bizlerin de işlerini hızlandırıyor. Bu nedenle teşekkür ederim. Daha önceden elzem olan sorunları, bu şekilde çözmeniz büyük katkı olmuş. Biz de, elimizden geldiğince kurumlarımızı yardımcı olmak ve uyum içinde çalışmak istiyoruz. Bu nedenle öncelik olarak iletişimi sağlamak istiyoruz" ifadelerini kaydetti.Uslu, "Her kuruma Kentsel Dönüşüm ile ilgili fikirlerini soruyoruz. Gemlikin dönüşümünde, elimizde envanter olmasını amaçlıyoruz" diyerek Gemdaş Müdürüne de fikrini sordu.Kentleşmenin kendileri açısında da faydalı olacağını dile getiren Üstünel, "Geçtiğimiz aylarda pek çok ili gezdim. Balıkesir'de dahil hemen tüm iller katları yükseltmiş ama sosyal donatı alanları çoğaltmışlar. Gemlik'te ise daralma var. Bu doğalgaz ve doğalgaza müdahale anlamında da ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Bizim işimiz su hattına benzemez. Su hattı patlasa su basar, doğalgazda herhangi bir sorunun daha ciddi sonuçları olur. Bu nedenle daha düzenli kentleşme, bizim faydamıza da olacaktır" dedi. 



Bursa'da Meydan



Geri Dön