20 / 04 / 2024

Gemlik'teki riskli 2 bina yıkıldı!

Gemlik'teki riskli 2 bina yıkıldı!

Gemlik'te yıkım riski ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık iki yıl önce tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesi Terminal Karşısında bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerince yıkıldı.



Gemlik'te yıkım riski ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık iki yıl önce tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesi Terminal Karşısında bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerince yıkıldı. 1987 yılında yapılan ancak yapımında başta deniz kumu olmak üzere, deprem riskine karşı hiçbir koruması olmayan malzemeler kullanılan iki apartman konusunda bilirkişi heyetleri yaklaşık iki yıl önce, yıkım riski var, oturulamaz raporu vermişlerdi. Bunun üzerine başlatılan tahliye işlemi sonrasında 5 katlı iki bina tamamen boşaltılmıştı. 6306 sayılı Afet Riski Taşıyan Binalarla ilgili yasa kapsamında yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede Mendi ve Hürriyet Apartmanı gibi on bine yakın deniz kumu ile yapılmış, riskli bina bulunduğuna dikkat çekti. 


Osmaniye Mahallesi'nde bulunan ve tahliyesi tamamlanmış olan Onur ve Çakır Apartmanlarının yıkımını da önümüzdeki günlerde yapacaklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mülkiyet sahiplerinin Kentsel Dönüşüm yasalarından faydalanabileceklerini hatırlattı. "Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmelidir" diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Depremin Siyaseti Olmaz" dedi. 

Gemlik Belediyesi'nin başlattığı toplu konut çalışmalarını da anımsatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi mevkiinde Nisan-Mayıs aylarında 970 konutluk projenin temelinin atılacağını açıkladı. Buna karşın Belediyeye 17 bine yakın toplu konut başvurusu geldiğini kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik'in deprem riskine karşı bu talebi karşılamamız gerekiyor. 

Gemlik'in sağlam zeminli arazilere ihtiyacı var. Parlamentoda grubu olan tüm siyasi partilerimizden hassasiyet gösterip, bu konuda desteklerini bekliyoruz. İktidarıyla, muhalefetiyle beraber Gemlik'in bu ciddi sorununa çözüm bulmalıyız" diye konuştu. 


Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yıkım işlemi gün boyu devam etti. Yıkım riski bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerinin titiz çalışması sonrasında yıkıldı.


Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bursa'nın Gemlik ilçesinde deprem riski taşıyan iki apartman yıkıldı. İki yıl evvel tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesindeki Mendi ve Hürriyet apartmanları belediye ekiplerince yıkıldı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, söz konusu apartmanlar gibi ilçede on bine yakın deniz kumu ile yapılmış riskli bina bulunduğuna dikkat çekti. Yılmaz, mülkiyet sahiplerinin kentsel dönüşüm kanunlarından faydalanabileceklerini hatırlattı. "Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmelidir" diyen Yılmaz, "Depremin siyaseti olmaz" dedi. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön