27 / 04 / 2024

Genel Energy sahaya döndü!

Genel Energy sahaya döndü!

Genel Enerji, Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde arama ve üretim yaptığı sahalarda tekrar faaliyete geçti. Arama yapılan bazı sahalarda, şirket çalışanları güvenlik nedeniyle geçici olarak çekilmişti.



Şirketten yapılan açıklamada bölgede güvenlik açısından yaşanan kayda değer iyileşmenin ardından, şirketin petrol sahası dışında çalışan personelinin de işbaşı yaptığı belirtildi.   


Açıklamada, “Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde üretim yapan sahalarımızdan Taq Taq ve Tawke’de üretim bu süreçten hiç etkilenmedi ve rekor seviyelere yükseldi. Kuzey Irak ve Türkiye arasındaki petrol boru hattının yenilenmesinin de etkisiyle, eylül başından itibaren Taq Taq ve Tawke’da günlük ortalama 234 bin varil üretime ulaşıldı” denildi.


Genel Enerji’nin  Kuzey Irak’ta halen toplam 7 bölgede lisansı bulunuyor. Taq Taq ve Tawke’de üretim yapılırken diğer 5 sahada aramalar devam ediyor.  


Bir süre önce, şirketin petrol üretimi yaptığı Taq Taq ve Tawke bölgeleri dışında kalan ve arama yapılan sahalarda, çalışanlar güvenlik nedeniyle geçici olarak çekilmişti.


Milliyet





Geri Dön