16 / 04 / 2024

Kuyumcukent'ten, Altın Borsası'na cazip teklif

Kuyumcukent'ten, Altın Borsası'na cazip teklif

Kuyumcukent Başkanı Özgür, 1 gramlık altın takma trendi için "Düğünde takarsan dedikodu malzemesi olursun" dedi. Kuyumcukent, Altın Borsası'nı getirmek için, "450 bin $'lık kiranı 10 yıl bize



Artan altın fiyatları sonrasında gündeme gelen çeyrek altının da yarısının üretimi ve satışıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Bunun kriz dönemine özel bir trend olduğunu dile getiren Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Özgür, Darphane tarafından gündeme getirilen 1 gramlık altına ise sıcak bakmıyor. Darphane'nin uzun süredir 1 gramlık altın bastığını ama yeterli talebi görmediği için piyasadan kaldırıldığını hatırlatan Özgür, çeyrek altının şu anda normal değerinin üç katı bir fiyatla satılmasından dolayı böyle bir talebin gündeme geldiğini ifade etti.

BUGÜN ONA, YARIN SANA
Ağırlıklı olarak özel günlerde takıla çeyrek altının takıda alt limit olduğunu dile getiren Özgür, "Takı emanettir. Bugün sen altın takarsın yarın senin oğluna kızına aynısı takılır. Türk halkı da bu yüzden yakınlarının düğünlerinde para yerine çeyrek altın takmayı tercih eder. Altın olsun da nasıl olursa olsun diye düşünen olmadığı için 1 gramlık altın yerine para takmayı tercih ederler" dedi. Düğünlerde düşük değerli takıların dedikoduları da beraberinde getirdiğini kaydeden Özgür, "Takı törenleri kameraya çekilir kim ne taktı diye. Değersiz bir takı bitmeyen dedikodulara neden olur" diye konuştu.

BORSAYA CAZİP TEKLİF
Merkez Bankası, PTT, İstanbul Kuyumcular Odası, Darphane gibi kurumların şubelerini açmaya hazırlandığı Kuyumcukent'e Altın Borsası'nı da getirmek için çok cazip bir teklifle gittiklerini söyledi. Özgür şunları söyledi: "Kuyumcukent'te tek eksik Altın Borsası. Daha önce bütün piyasa Karaköy'de döndüğü için orada olmayı tercih etmişlerdi. Yıllık 450 bin dolar kira veriyorlar. Biz de onlara '10 yıl boyunca aynı kirayı bize verin sizi mülk sahibi yapalım' dedik. Onlar da bir arayış içerisinde muhtemelen 2010'da görüşmeleri sonuçlandırırız.
Pınar ÇELİK/Sabah


Geri Dön