19 / 04 / 2024

Mobilyacılar enflasyonu düşürüyor

Mobilyacılar enflasyonu düşürüyor

Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, "Küresel kriz yüzünden talep azalınca sektör temsilcileri radikal indirimler yapmaya başladı. Fiyatlar yüzde 40 civarında indi" dedi



Kriz yüzünden talep azalınca mobilya üreticileri fiyatlarda radikal indirimlere gitti. Alfemo'nun Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, küresel ekonomik krizden mobilya sektörünün de yeterli payı aldığını, yurt içi pazarda fiyatların 2 yıl önceki fiyatların bile yüzde 40 altına indiğini söyledi. Bin 500 - bin 600 TL'den satılan mobilya takımlarının bugün 900 TL'ye alınabildiğini vurgulayan Davulcuoğlu, "Bunun daha aşağısı var mı? Ürünler gerçek fiyatlarının altında satılıyor" dedi.

İndirimler kalıcı

Yapılan indirimlerin kısmen de olsa satışlara bir hareket getirdiğini belirten Davulcuoğlu, "Artık herkes hesabını iyi yapmalı. Bu kriz bize bir şey öğretti. Bundan sonra balon ekonomisi bitti. Dolayısıyla kimse, hiçbir zaman reel pazardan, uygun fiyattan, iyi hizmetten kaçamayacak" dedi.

Tüketicinin dönemi

Piyasada dengelerin tüketici lehine değiştiğini ifade eden Ramazan Davulcuoğlu "Bu ortam içerisinde kimse kalkıp da eskiden olduğu gibi fiyatları yükselteyim, suni kâr edeyim diyemez" şeklinde konuştu.

Yenişafak


Geri Dön