25 / 04 / 2024

Kağıthane Belediyesi'nin açıklamaları kafa karıştırıyor!

 Kağıthane Belediyesi'nin açıklamaları kafa karıştırıyor!

Kağıthane Belediyesi, dört ay önce yol çalışması nedeniyle evleri hasar gören vatandaşa “Kiranız ödenecek, evleriniz onanlacak’ demişti. Ancak artık kiralann ödenmeyeceği, evlerin yapılmayacağı iddiaları var



DÖRT ay kadar önceydi... Çağlayan Hürriyet Mahallesi’ndeki belediye kazısının ortalığı nasıl birbirine kattığını görmüştünüz bu sütunlarda... Olayı kısaca hatırlatmak gerekirse; Kağıthane Belediyesi’nin yol çalışmaları sırasında Boyabat Sokak’taki evlerde büyük hasar oluşmuş, yaklaşık 30 ev oturulamaz hale gelip boşaltılmıştı. Ev sahiplerine ise “Evleriniz onarılacak, bu süre içinde de kiranız ödenecek, kimse mağdur edilmeyecek” denmişti. Gerçekten de birkaç ay boyunca söylenen gibi oldu, evlerini terk etmek zorunda kalan mahallelinin kiraları ödendi.


‘ORTADA KALDIK’


Ne var ki geçtiğimiz günlerde ev sahiplerini şoke edici bir gelişme oldu. İddia o ki, belediye yetkilileri kiraların bu aydan itibaren ödenmeyeceğini, üstüne üstlük evlerin de onanma alınmayacağını söyledi. Yani vatandaşa ‘Kendi başınızın çaresine bakın’ dendi. Tabii ev sahiplerinin endişeli bekleyişleri de başladı böylece... Kiralarını nasıl ödeyeceklerini mi düşünsünler yoksa yıkık dökük evlerinin akıbetini mi bilemiyorlar doğal olarak. Bu belirsizlik ortamı da sinirleri gerdikçe geriyor. Bakın bir ev sahibi yaşadıklarını nasıl anlatıyor: “Belediyenin yol çalışmaları sırasında en çok hasarı benim evim gördü. Öyle ki bina neredeyse tamamen yıkıldı. Belediye, diğer ev sahiplerinin olduğu gibi benim de kiramı 4 aydır veriyor fakat artık kiraların ödenmeyeceği söyleniyor. ‘Evinizi yaptırıp oturun’ diyorlar.Kendi imkânlarımla yaptırdığım statik incelemenin ardından evimin onarılamayacağı, yıkılıp yeniden yapılması gerektiği söylendi.Fakat buna gücüm yetmiyor. Evimizin değerinin çok altında bir fiyat teklif edip ‘Bu parayı alıp gidin’ diyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kendi hatalarından dolayı evlerimiz hasar gördü ama bu hata telafi edilmiyor. Resmen ortada kaldık.”


Belediye: Evler zaten çürüktü


ELBETTE ev sahiplerinin bu iddialannın ardından Kağıthane Belediyesi’ni aramamak olmazdı. Hemen yetkilileri aradım, “Gerçekten de artık kiralar ödenmeyecek mi, evler yapılmayacak mı” diye sordum. Bir yetkili, önce “O evler zaten çürüktü. Binalann güçsüz olduğuna ve beton kalitesinin düşük olduğuna dair raporumuz var. Ev sahiplerine ömür boyu kira ödeyemeyiz” dedi. Fakat yarım saat sonra aynı yetkili tekrar arayıp bu kez bölgenin kentsel dönüşüme açılacağını, projelerin hazırlandığını, kimsenin mağdur edilmeyeceğini, o zamana kadar da kiraların ödeneceğini söyledi. Umanm söyledikleri gibi olur.


Habertürk




Geri Dön