29 / 03 / 2024

Tünel ve viyadüklere de ücret gişesi konulabilir!

 Tünel ve viyadüklere de ücret gişesi konulabilir!

Otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamının yanı sıra çevre yolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadüklerde ayrı ayrı geçiş ücreti uygulanabilecek



Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kullanımı teşvik etmek amacıyla geçiş ücretlerinde bakan onayı ile indirim yapılabilecek.

Geçiş ücreti uygulaması yapılırken bu araçların dolu veya boş olması dikkate alınmayacak. Geçiş ücretlerine her yıl başında yıllık ÜFE değerleri ile fiyat artışı yapılacak. Geçişi ücretli olduğu halde ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine o güzergahın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası verilecek.


Ölen kişinin geçiş ücreti

Ödemesiz geçiş ücreti bedelinin ödenmesinden araç sahibi sorumlu olacak. Cezalı geçiş yapan araç sahibinin ölmesi durumunda varislerinden sadece cezasız geçiş ücreti tahsil edilecek. Bu uygulamada araç sahibinin ölüm raporu evraka eklenecek.

İdari para cezaları ile geçiş ücretleri, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ödenecek. Ödenmeyen ücret ve cezaları, vergi dairesi takip ve tahsil edecek.

Milliyet




Geri Dön