29 / 03 / 2024

Unamic HCN, Hollandalıları dergilere abone etmek için Türkiye'de çağrı merkezi kurdu!

 Unamic HCN, Hollandalıları dergilere abone etmek için Türkiye'de çağrı merkezi kurdu!

Hollanda'da yayımlanan, toplam tirajı 2 milyonu geçen 50'den fazla derginin abonelik işlemleri, tahsilât, dağıtım gibi telefon ile verilen hizmetler Türkiye'den karşılanıyor



Bunun için Hollanda'da doğup büyüyen Türk gençlerine sosyal medya aracılığıyla ulaşan çağrı merkezi şirketi Unamic HCN, tersine beyin göçüne de önayak oluyor. Merkezi Hollanda'da olan Xerox'un şirketi Unamic HCN'nin Türkiye Genel Müdürü Mark De Vries, "Hollanda'da doğup büyüyen, dilimizi bizim kadar iyi konuşan fakat kendi ülkesinde çalışıp yaşamak isteyen gençleri Türkiye'de istihdam ediyoruz. Böylece gençler, kendi ülkelerinde çalışmaktan mutlu olurken, biz de müşterilerimize iyi bir hizmet veriyoruz." dedi.


Unamic HCN'nin İstanbul ve Antalya'da iki ayrı çağrı merkezinde toplam 250 kişi çalışıyor. Dünya genelinde ise 3 bin 500 çalışanı bulunan şirketin Türkiye'deki çalışanlarının büyük çoğunluğu Hollanda'da doğup büyüyen gençlerden oluşuyor. Hollandacayı anadilleri gibi konuştukları için muhatap oldukları kişiler, sorularına binlerce kilometre öteden, Türkler tarafından cevap verildiğini hissetmiyor bile. Türkiye'de çalışacak eleman ararken internette, Facebook ve Twitter'da 'Türkiye ve yaşamak' kelimelerini yazan kişilere ulaştıklarını söyleyen De Vries, değerlendirmeler sonrasında işe alınan kişilerin Türkiye'ye taşınıp çalışmaya başladığını söyledi.


Bir yıl kadar önce Xerox tarafından satın alındıktan sonra Türkiye'yi üs olarak seçen Unamic HCN, çevre ülkelere çok farklı dillerde hizmet vermek üzere hazırlık yapıyor. Türkiye'de birçok dilin iyi konuşulduğuna dikkat çeken De Vries, "Yakında Almanca, Arapça ve Rusça gibi değişik dillerde de hizmet vermek istiyoruz. Çünkü ülkenizde bu dilleri anadili gibi konuşan insanlar var. Şu an Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde çağrı merkezimizi kuruyoruz. Avrupa'da hızla büyümek istiyoruz. Bunun için de Avrupa'da doğan Türkler, doğup büyüdükleri ülkelerin dillerini iyi bildikleri için onlarla çalışmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Zaman


Geri Dön