29 / 03 / 2024

Gersan Elektrik Rusya'da yeniden faaliyete başlayacak!

Gersan Elektrik Rusya'da yeniden faaliyete başlayacak!

Gersan Elektrik Rusya'daki bağlı ortaklığı Gersan R-Zao'nun durdurulan faaliyetlerinin mahkeme kararıyla yeniden başlayacağını duyurdu. Gersan R-Zao'nun faaliyetlerine Aralık ayında 60 gün süre ile ara verilmişti



Gersan R-Zao'nun ticari faaliyetlerine, Aralık ayında Rus yetkili kurum tarafından yapılan denetleme sonucu şirketin genel çevre düzenlemelerine uymadığı gerekçesiyle 60 gün süre ile ara verilmişti. Şirket, talep edilen eksikliklerin hemen düzeltildiğini ve faaliyetlere devam edilmesi konusunda gerekli başvuruların yapılacağını belirtmişti.

Gersan Elektrik'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Kapama kararına müteakip şirketimiz tarafından yürütülen yasal işlemler neticesinde 11 Ocak 2016 tarihinde alınan mahkeme kararı ile faaliyetlerimize tekrar devam edilecektir" denildi.


Yeni Şafak



Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Türkiye’de borsaya kote olan şirketlerden Gersan Elektrik’in Rusya’daki bağlı ortaklığı Gersan R-Zao fabrikası, siyasi kriz sonrası verilen 60 günlük kapatma cezasına karşı verdiği hukuk mücadelesini kazandı.


Elektrik tesisat malzemeleri üreten Gersan R-Zao fabrikası Rus yetkili kurum tarafından yapılan denetleme sonucu, “şirketin genel çevre düzenlemelerine uymadığı” gerekçesiyle 10 Aralık’ta 60 gün süre ile kapatılmıştı.


Şirket yetkilileri, Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu fabrikanın gerekli tüm yasal yatırım onaylarına sahip olduğunu, talep edilen eksikliklerin hemen düzeltildiğini ve faaliyetlere devam edilmesi konusunda gerekli başvuruların yapıldığını bildirmişlerdi.


Rusya’da uzun yılbaşı tatilinin ardından ilk resmi iş günü olan 11 Ocak’ta yerel mahkeme şirketin itirazını karara bağladı. Kapatma kararı verilmesini gerektirecek bir durum olmadığına karar verilince fabrika bugünden itibaren üretime yeniden başladı.


Şirket yetkilileri, “Verilen haksız bir kapatma kararı üzerine hukuki yollardan sonuna kadar hakkımızı aradık. Yerel Rus mahkemesi hiçbir etki altına kalmadan objektif olarak kararını verdi ve haklılığımıza hükmetti” değerlendirmesini yaptılar.


Fabrikada 37 Rusya vatandaşı personel istihdam ediliyor.


Geri Dön