29 / 03 / 2024

Giresun Bektaş Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılacak!

Giresun Bektaş Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi ziyaret ve toplu açılış törenleri için Bulancak ve Piraziz ilçelerinde düzenlenen programlara katıldı. Canikli "Bektaş Yaylası'ndaki Kaçak yapıları yıkıyoruz ve yıkmaya da devam edeceğiz." dedi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi ziyaret ve toplu açılış törenleri için Bulancak ve Piraziz ilçelerinde düzenlenen programlara katıldı.


Bulancak ilçesinde Mehter takımı ile karşılanan Bakan Canikli Bulancak ilçesinde yaptığı konuşmada, ”Buraya yaptığımız Organize Sanayi Bölgesi için ödenen para sadece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tüm Türkiye geneli için Organize sanayi bölgelerinin istimlak için ayırdığı toplam bir yıllık paranın tüm Türkiye için iki katı. Yani bakanlık tüm Türkiye’nin iki yıllık istimlak parasının tamamını buraya aktardı. Değerli hemşehrilerim Türkiye’de deniz manzaralı tek Organize Sanayi Bölgesi bizimki” dedi.


Konuşmasında yaylalardaki betonlaşmaya da dikkat çeken Canikli "Bizim en önemli değerlerimizden bir tanesi de yaylalarımız ama maalesef Bektaş Yaylası da dahil olmak üzere çok ciddi bir tahribat var, betonlaşma var. Şimdi Kümbet’in o çarşını tamamen yıkıyoruz, yıkacağız ve yeniden yapacağız. O kötü yapılaşmayı ortadan kaldıracağız. Tümünü biz karşılıyoruz, devlet karşılayacak. Valiliğimizin bunla ilgili çalışmaları son aşamada. İstimlak edeceğiz, parasını ödeyeceğiz. Yeniden son derece güzel bir şekilde o yaylanın mimarı dokusuna uygun bir şekilde yapacağız. Yine o insanlara ucuz bir şekilde kiraya vereceğiz. Ondan sonra ise sıra Bektaş Yaylası’nda. Yıkacağız, o betonları yıkacağız. Değerli hemşehrilerim biz Bektaş Yaylası’na beton görmeye gitmiyoruz, ihtiyacımız yok. Her taraf beton burada ve Kaçak yapıları yıkıyoruz ve yıkmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın, onlardan tavizimiz yok. Orayı tahrip edecek kim bir adım atarsa karşısında bizi bulacak” ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön