28 / 03 / 2024

Giresun dev projelerle büyüyor!

Giresun dev projelerle büyüyor!

"Yeni Bulancak hedefimiz için adım adım yürüyoruz" diyen Giresun Bulancak Belediye Başkanı Yakar, sosyal tesisler, toplu konut projeleri, cadde yenilemeleri, atık su tesisleri gibi birçok önemli proje yaptıklarını belirtti.



SOSYAL tesisler, toplu konut projeleri, cadde yenilemeleri, atık su tesisleri gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Giresun Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Yeni Bulancak hedefimiz için adım adım yürüyoruz” dedi. Hükümet Caddesi’nde başlattıkları dönüşüm projesini anlatan Yakar, “Vatandaşın yürümekte zorlandığı, geçmekten çekindiği caddenin baskı beton kaldırım ve yol çalışması ile adeta çehresi değişti. Belediye ekipleri bir haftada caddenin görünümünü tamamen değiştirdi. Hükümet Caddesi’ndeki esnafımızla ortak karar alarak bir çalışma yaptık. Artık geniş kaldırımı olan modern yollara sahip bir cadde oldu. Burada ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışmalarımız olacak. Yine burada ki bazı binalarla ilgili çalışmalarımız olacak. Bundan sonra iş esnafımıza kalıyor. Kaldırımı işgal etmeden, çevreyi temiz tutarak, işyerlerini daha da güzelleştirerek ilçemizin en cazip alışveriş caddelerinden birine sahip olabilirler” dedi.


Bulancak Emecen Mevkiine yapılacak olan  TOKİ  konutlarının temelinin atıldığına işaret eden Yakar, şu bilgileri verdi: “Bir sene içerisinde yapımı bitecek. 342 konut, cami, ticaret merkezi park, spor alanlar ve sosyal tesisler ile ilçemiz güzel bir yatırım kazandı. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) destekli ilçemizin tüm su şebekelerinin, ana ve ara hatlarıyla değiştirildiği, depolar, terfi hatlar, kuyuların yenilendiği 21 milyon 784 bin 623 Euro dev bütçeli projede sona geliniyor. Proje bitince Bulancak ilçesinin tüm şebekesi kuyudan kullanıcıya değişmiş olacak. Bulancak bundan sonraki onlarca yıl su sıkıntısı yaşamayacak. Yine atık su projesi ile yağışlarda su baskınları, taşma suyu sorunları ortadan kalkacak.”


EĞLENCE MEKÂNLARI

Bulancak Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin sağlıklı bir ortamda eğlenip vakit geçirebildiği ortamlar oluşturduklarını söyleyen Yakar, “Tamamını kauçuk zeminle kapladığımız çocuk parklarımızın içerisine spor aletleri, basketbol ve futbol oynayabilecekleri alanlar oluşturduk. Kamelya oturma alanları ile yetişkinlerin zaman geçireceği düzenlemeler yaptık. 2016 yılı yaz ayında 15-16 çocuk parkı değişik mahallerimizde hizmet girdi. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak hizmet veren Park Bahçe müdürlük olarak hizmet vermeye başladı. Müdürlüğün personel, teçhizat konusunda imkanları arttırılarak ilçede dikkat çekici peyzaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Sahilde yapılan çiçek ekimi, düzenleme ve şekil çalışmaları ile vatandaşlarımızın beğenisini kazanan çalışmalara imza atıldı” dedi.


KUM VE ÇAKIL TESİSİ

Recep Yakar, “Belediyemizin durma noktasına gelen şantiyesini modernize ederek kum çakıl tesisini yeniledik. Böylece belediyemizin üretim kapasitesi 5-6 katına çıktı. Beton santrali ile bütünleşen tesisimiz hem dışarıya üretim yapıyor hem de belediyemizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Dışarıdan mal alan değil dışarıya mal satan bir belediye olmaya çalışıyoruz” dedi.


ARAÇ PARKI YENİLENDİ

YAPTIKLARI çalışmalarda kullanılan araçların da yenilendiğine işaret eden Recep Yakar, “Araç parkı yenilenerek birimlerimizin kullanımına verildi. 5 CSB-Ekskavatör iş makinesi, 4 adet kazıcı yükleyici, 6 adet kamyon, 5 adet kamyonet, 4 adet itfaiye aracı, 5 adet binek hizmet aracı, 1 adet minibüs, 2 adet vidanjör, 1 adet panelvan aracı ve bir çok gereç belediyemizin kullanımına sunuldu. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kamyonlar yenilendi, çöp taksi ve cadde süpürme aracı alındı” dedi.


KÜLTÜR MERKEZİ VE PAZARYERİ BİNASI

RECEP Yakar, “İlçemizde büyük eksikliğini gördüğümüz bu çerçevede vatandaşları-mızın sosyal anlamda vakitlerini geçirebileceği spor salonları, sinema, tiyatro ve binamızın alt katında modern bir pazar alanı ve otopark gibi hizmet alanlarının oluştuğu bu yerleşkenin sonuna yaklaştık. Devasa bir bütçesi olan projemiz bitince hem pazaryeri konusunda büyük bir rahatlama sağlanacak hem de kültür sitemiz hizmete girecek” diye konuştu.


 


Hürriyet


Geri Dön