26 / 04 / 2024

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

İmar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor.  İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.



AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk partisinin Yağlıdere İlçe Danışma Meclisi Toplantısında imar barışı başvuru süresinin 31 Ekim 2018 Çarşamba günü sona ereceğini dile getirdi. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre imar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor. İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.

İmar barışından faydalanmak isteyenlerin süre bitmeden başvurularını tamamlaması gerektiğini ifade eden Cemal Öztürk, ’’Türkiye’de imar ruhsatları konusunda çok büyük yara vardı. Özellikle de yaylalarda. Bu sorun sadece Giresun’da değil, Karadeniz Bölgesi yaylalarında yıllardır devam ediyordu. 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış imarsız yapılar; köyde, şehirde, yaylada her nerde olursa olsun hazineye ait araziler üzerine ya da kendi şahsi arazisi üzerine yapılıp ama ruhsatı alınmamış binalara ilişkin TBMM’de kanun çıkarıldı. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan yapılar bu konuyla ilgili kanun kapsamına girmemektedir. İmar Barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 Çarşamba günü sona erecektir. İmar barışından faydalanmak isteyen hemşerilerimizin en kısa sürede başvurularını tamamlamaları önem arz etmektedir" diye açıklama yaptı. 

İmar Barışı başvurularında sona yaklaşıldı!

İmar barışı uzatıldı mı?


Geri Dön