20 / 04 / 2024

Girne Püsküllü'deki okul inşaatında çökme kalıplar yüzünden olmuş!

Girne Püsküllü'deki okul inşaatında çökme kalıplar yüzünden olmuş!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Girne Püsküllü'deki yapımı devam ederken dün iş kazası yaşanan okul binasında yapılan ilk incelemelere göre kazanın kurulan kalıplarda oluşan aksaklıktan kaynaklanabileceğini, fakat kesin sonucun detaylı incelemelerin ardından belirleneceğini açıkladı...



Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Girne Püsküllü'de inşaatı devam ederken dün iş kazası yaşanan okul binasında yapılan ilk incelemelere göre kazanın kurulan kalıplarda oluşan aksaklıktan kaynaklanabileceğini, fakat kesin sonucun detaylı incelemelerin ardından meydana çıkacağını bildirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, okul binası inşaatında tüm kontrol ve denetlemelerin, yapımına başlandığı günden itibaren Planlama ve İnşaat Dairesince rutin bir şekilde yapıldığını söyledi ve gerekli tüm izinlerin de alınmış olduğunu belirtti.

‘Kaza bizi üzdü’

Bakanlık açıklamasına göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, dün okul binası inşaatında incelemelerde bulunarak yapımı üstlenen Cysings Construction LTD Direktörleri Emrah Çakır ve Derviş Tandoğan’dan bilgi aldı. Yaşanan olayın inşaat sürecinde karşılaşılabilecek bir olay olduğunu belirten şirket, kazanın kendilerini üzdüğünü ancak herhangi bir can kaybına neden olmamasının, olayın sevindirici yanı olduğunu ifade etti. Yaralanan işçileri hastanede ziyaret ettiklerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de belirten şirket, "Ziyaret ettiğimiz kardeşlerimizin durumunun iyi olması ve olayın kalıcı hasarlar bırakmaması bizleri sevindirmiştir" diye belirtti.

Milliyet'in haberine göre; Şirket, şunları belirtti; "Burada tüm kontrol ve denetim Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından rutin bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir denetim ve kontrol eksikliği yoktur. Kaza tamamen teknik bir olaydan kaynaklanmaktadır. Bugün yerinde de inceleme fırsatı buldum, gerekli önlemle ilgili şirket tarafından alınmış, okulumuzun yapımına devam edilmektedir ve planlanan teslim tarihine yetiştirileceği ön görülmektedir"


Geri Dön