05 / 05 / 2024

Giyimkent, Silikon Towers ile bilişimin de merkezi olacak

Giyimkent, Silikon Towers ile bilişimin de merkezi olacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Giyimkent'e taşınacak Giy-Koop üyesi işletmelere 50 bin liraya kadar faizi KOSGEB tarafından karşılanmak üzere "Taşınana İşletme Destek Kredisi" vereceklerini açıkladı



Öte yandan Giyimkent, Esenler Belediyesi, İşkur ve KOSGEB ile ortak planlanan Silikon Towers projesiyle bilişimin de merkezi olacak. Projeyi Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar ile birlikte tanıtan Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, Giyimkent ve Tekstilkent'in ilçedeki istihdam için çok önemli olduğunu söyledi.
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Giyimkent'e Silikon Towers formülü 

Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, Giyimkent'le ilgili yeni projesini, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte Giyimkent'te gerçekleştirilen bir toplantıyla duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) pilotluğunu yaptığı Silikon Towers projesininin detaylarını ilk kez paylaşan Çınar ve Göksu Giyimkent'in cazibe merkezi olması yolunda dev bir adım atıldığını vurguladılar. Çınar, `Bakanlıkta ve İTÜ'de çalşmalar devam ediyor. 170 bin metrekare alana kurulması planlanan Silikon Towers, yazılım firmalarının bir arada olacağı bir başka teknopark olacak' diye konuştu.
Star

Giyimkent'e taşınan esnafa 50 bin lira işletme kredisi  
 
Giyimkent, Esenler Belediyesi ile ortak projesi olan Silikon Towers ile bilişimin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile hazırlanan Silikon Towers projesini tanıttı.  
 
Çınar, tanıtım toplantısında, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, Giyimkent üyelerine yönelik 'taşınana işletme destek kredisi' sözü verdiğini, kredi miktarının 50 bin TL olduğunu, faizlerin ise KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi.

Şimdiye kadar Giyimkent'te sektör haricindeki yapılanmalara karşı çıktığını anlatan Abdullah Çınar, ancak gelişmeye çok açık ve önemli bir sektör olan bilişim sektörünün burada yer almasına sıcak baktığını ifade etti. Bakanlıkta ve İTÜ'de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Çınar, "170 bin metrekare alana kurulması planlanan Silikon Towers, yazılım firmalarının bir arada olacağı bir başka teknopark olacak." dedi. Projeyi bilişim sektörü ile ortaklaşa geliştireceklerini ifade eden Çınar, "Bilişim projemiz olmazsa, alışveriş merkezi, rezidans, fuar ve kongre merkezinden oluşan bir kompleks hazırlamayı ve bu kompleksi mimari proje yarışmasına açmayı planlıyoruz. Rezidans, iş dünyası için büyük bir ihtiyaç." şeklinde konuştu. İstanbul'un orta yerinde uydukent olarak planlanan Giyimkent ile ilgili kamu nezdinde de çalışmalar sürdüğüne dikkat çeken Abdullah Çınar, kriz öncesi Giyimkent'e taşınmayı planlayan 200 esnafın, kriz nedeniyle bu planlarını ertelemek zorunda kaldığını söyledi. Açılışı önceki gün yapılan Tekstilpark'a da değinen Çınar, Tekstilpark'ın daha önce Giyimkent'te açılmasının planlandığını, ancak yaşanan "akıl tutulması" nedeniyle bunun gerçekleşmediğini kaydetti. Tekstilpark'a ayrılan arazi hakkında da bilgi veren Çınar, "Yaklaşık 10 bin metrekare alan arsa için herhangi bir maddi karşılık da talep etmemiştik. Ancak üyelerimiz kabul etmediği için gerçekleşmedi. Tekstilpark, benim için en büyük başarısızlıktır, içimde en büyük yaradır." diye konuştu.
Zaman

Silikons Towers Giyimkent'i bilişim merkezi yapacak
Giyimkent'in, Esenler Belediyesi ile ortak projesi olan Silikon Towers ile bilişimin de merkezi olmaya hazırlandığı belirtildi. Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile hazırlanan Silikon Towers'ı tanıttı

170 bin metrekare
Çınar, projenin tanıtımında yaptığı konuşmada, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün, Giyimkent üyelerine yönelik "taşınana işletme destek kredisi" sözü verdiğini, kredinin 50 bin lira olduğunu, faizlerin ise KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi. Abdullah Çınar, "Ben şimdiye kadar burada sektör haricindeki yapılanmalara karşı çıktım. Ancak, gelişmeye çok açık ve önemli bir sektör olan bilişim sektörünün burada yer almasına sıcak baktım.

Bakanlıkta ve İTÜ'de çalışmalar devam ediyor.

170 bin metrekare alana kurulması planlanan Silikon Towers, yazılım firmalarının bir arada olacağı bir başka teknopark olacak" şeklinde konuştu. Projeyi bilişim sektörü ile ortaklaşa geliştireceklerini ifade eden Çınar, "Bilişim projemiz olmazsa, alışveriş merkezi, rezidans, fuar ve kongre merkezinden oluşan bir kompleks hazırlamayı ve bu kompleksi proje yarışmasına açmayı planlıyoruz. Rezidans, iş dünyası için büyük bir ihtiyaç" dedi.
Gazete Habertürk

Giyimkent Silikon Towers'la bilişimin de merkezi olacak

Giyimkent, Esenler Belediyesi ile ortak projesi olan Silikon Towers ile bilişimin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile hazırlanan ve tekstille birlikte bilişimin de merkezi olacak Silikon Towers projesini Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Abdullah Çınar, "Ben şimdiye kadar burada sektör haricindeki yapılanmalara karşı çıktım. Ancak, bilişim sektörünün burada yer almasına sıcak baktım. Bakanlıkta ve İTÜ'de çalışmalar devam ediyor. 170 bin metrekare alana kurulması planlanan Silikon Towers, yazılım firmalarının bir arada olacağı bir başka teknopark olacak" diye konuştu. Çınar,bilişim projesi olmazsa, alışveriş merkezi, rezidans, fuar ve kongre merkezinden oluşan bir kompleks hazırlamayı ve bu kompleksi mimari proje yarışmasına açmayı planladıklarını da aktardı. Abdullah Çınar, Sanayi Bakanı Nihat Egün'ün, Giyimkent üyelerine yönelik "Taşınana İşletme Destek Kredisi" sözü verdiğini de hatırlattı.
Vatan


Geri Dön