26 / 04 / 2024

Gloria Olympic Sport Center bir yıl içinde açılacak!

 Gloria Olympic Sport Center bir yıl içinde açılacak!

Özaltın Holding, Gloria Olympic Sport Center spor oteli inşaasına başlayacak olup aynı anda birçok spor dalına hizmet verebilecek.




Özaltın Holding, Antalya'da tüm spor dallarına aynı anda hizmet verebilecek bir spor oteli inşaasına başlayacak. Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, “Gloria Olympic Sport Center adını verdiğimiz bu otel sporcuların yeni kamp merkezi olacak. 30 milyon dolarlık projede stadyum, atletizm ve atış alanı, spor ve dans salonu ile sağlık merkezi bulunacak” dedi.


Olimpiyat önemli


Gloria Olympic Sport Center’ın bir yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacağını anlatan Nuri Özaltın, şu bilgileri verdi: 


Golf turizminde başarılı olduk. Son dönemlerde ise Avrupalı futbol kulüpleri Antalya’yı kamp merkezi yaptı. Şimdi yeni bir pazar gelişiyor. Antalya artık sadece futbol ve golf turizminin merkezi olmayacak. Yüzme, voleybol, atletizm, atıcılık ve diğer sporlarla da öne çıkacak. Olimpiyatlara hazırlanan sporcular kamp yeri bulmakta zorlanıyorlar. Biz bunun için yeni bir proje geliştirdik. Önümüzdeki aylarda temelini atacağımız proje tam anlamıyla spor oteli olacak. Profesyonellerin arayacağı her türlü hizmet mevcut olacak. 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceğimiz proje dünyanın dört bir yanından sporcu çekecek.


Avrupa’da 4 tesis


200 yataklı otelin bulunacağı komplekste yüzmeden tenise, futboldan golfe kadar bir çok farklı alanların bulunduğunu belirten Nuri Özaltın, şunları anlattı: 


İtalya ve İspanya’da buna benzer 4 tane tesis bulunuyor. Son teknolojiyi kullanacağımız tesiste çevreci çalışmalarda yapacağız. Havuzlar güneş enerjisi ile ısınacak. Antalya Belek’te planlanan Gloria Olympic Sport Center için yurtdışında tanıtımlar gerçekleştirilecek.


Golf turizmi büyüyor


Antalya’da golf turizminden önemli bir pay aldıklarını anlatan Nuri Özaltın, şu bilgileri verdi: 


Antalya’daki otelimize her yıl 35 bin kişi golf için geliyor. Bunun 25 bini ise yabancı misafirlerden oluşuyor. Golf yatırımları meyvelerini verdi ve Antalya bu alanda dünyanın sayılı merkezlerinden birisi oldu. Golf turizmi sektöre önemli bir ivme kazandırdı.


Golf  turisti 1200 Euro harcıyor


Antalya’ya her yıl 105 bin turist golf oynamak için geliyor.  Golf turisti ortalama 1200 Euro harcama yapıyor. Golf turizminin Antalya’daki otellere katkısı 120 milyon Euro. Her yıl 1000’e yakın futbol kulübü Antalya’da kamp yapıyor. Kulüpler kamp için 50 milyon Euro’ya kadar harcama yapabiliyor.


200 kişi istihdam edilecek


Gloria Olympic Sport Center proje yetkilisi İrem Özaltın, “Projede sporcuların ihtiyaç duyabileceği sağlık merkezi de bulunacak. Bu sağlık merkezinin içerisinde psikolog da olacak. Sporcu rahatsızlıklarına yönelik sağlık ekibi de yer alacak. Aynı zamanda beslenme uzmanlarıyla çalışılacak. Otelde 200 kişi istihdam edilecek” diye konuştu.


Tanıtıma katkı yapacak


Yeni projeyle Türkiye’nin tanıtımına da önemli bir katkı sağlayacaklarının altını çizen Gloria Olympic Sport Center proje yetkilisi Elif Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: 


Bu tesise Avrupa’nın önde gelen sporcuları ve kulüpleri gelecek. Böylece Türkiye’nin tanıtımına da ciddi katkı sağlanmış olacak.


Hürriyet


Geri Dön