28 / 03 / 2024

Göbeklitepe arkeoloğu Schmidt’in evi kiraya verilecek!

Göbeklitepe arkeoloğu Schmidt’in evi kiraya verilecek!

Göbeklitepe’deki kazıları yürüten arkeolog Schmidt’in evi, ölümünün ardından eşi tarafından anı evine dönüştürüldü. Merak uyandıran ev, geceliği 400 liraya airbnb üzerinden kiralanabiliyor…



Göbeklitepe’de gerçekleştirilen kazı çalışmalarının başında olan Schmidt’in evi airbnb üzerinden kiraya veriliyor.

Milliyet’te yer alan habere göre; Göbeklitepe’de gerçekleştirilen ve insanlık tarihine ilişkin yerleşik bilgilerde önemli değişikliklere yol açan kazı çalışmalarını yürütren ünlü Alman bilim insanı Klaus Schmidt’in eşi, arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt dün yaptığı açıklama ile Şanlıurfa’daki anı evlerinin Airbnb üzerinden kiralanabileceğini belirtti.

Schmidt, “200 yaşında avlulu taş evimizin bir odası, üç adet tek kişilik yatak ile zaman zaman konaklamak için uygun olacak. Burası özel, hatıralarla dolu bir mekan. 20 yıl boyunca Göbeklitepe kazı ekibi ile birlikte burada konakladık. Artık Klaus Schmidt Anı Evi adı ile sergi ve konferansların yapıldığı bir buluşma mekanı. Özel bir yerde, tek misafir olarak kalmak istiyorsanız ve eski taş evlerin sessiz atmosferini ve mütevazı şartlarını lüks otellere tercih ediyorsanız doğru adrestesiniz” dedi.

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 


Geri Dön