28 / 03 / 2024

Gökhan Erel: Sürdürülebilirliğe sadece çevre olarak bakmıyoruz!

Gökhan Erel: Sürdürülebilirliğe sadece çevre olarak bakmıyoruz!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, "Isı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunarak tüm faaliyetleri çevreyle uyum içerisinde gerçekleştiriyoruz" dedi.




Türkiye 'de şehirler modern bir görüntüye kavuşurken, deprem güvenliği, enerji tasarrufu ve çevreci yapılaşma konularının her geçen gün daha fazla önem kazandığım belirten Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, sürdürülebilirliğe sadece çevre olarak bakmadıklarını belirtti. Sürdürülebilirliğin öncelikli 3 temel ayağı olduğunu ifade eden Erel, ekonomi, çevre ve sosyal olarak grupladığımız bu üç ayağı da yerine getirmek gerektiğini, biri eksik olduğunda buna sürdürülebilirlik demenin çok da anlamlı olmayacağını belirtiyor. 


ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÖNLEM 

Gökhan Erel, şöyle devam etti: "YTONG olarak farklı bir yaklaşım içerisindeyiz. 

Tamamen çevre dostu bir hammadde ile çevre dostu üretim gerçekleştiriyoruz. Üretim süreçlerimizi tamamen kapalı döngü şeklinde, hem düşük enerjiyle hem sıfıra yakın atıkla yürütüyoruz. Fabrikalarımızı hammadde kaynağının yanına inşa ediyor olmamız sebebiyle nakliye sırasında yaratılan çevre kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz." 


SINIRLARI AŞMAK MÜMKÜN

 Ekolojik düşünen ve çevre ile dost hareket eden bir firma olduklarını ifade eden Erel, ürün kalitesinin yanında sürdürülebilir yapılaşma konusunda da oldukça dikkatli davrandıklarını vurguluyor. Erel, "Sürdürülebilirliği anlamak ve hayata geçirmek konusunda ülke olarak yolun çok başındayız. Keza dünyada da alınacak çok yol var; ancak ülkemizde öncelikli olarak bilincin artırılması ve bu sürece katla sağlayacak çalışmaların yapılması gerekli. 


Kentsel dönüşümü bu noktada önemli bir fırsat olarak görüyorum. Bu yenileme sürecinde ideal olam yapmak yani tüm binalann sürdürülebilirlik kriterlerine uygun şekilde yenilenmesini sağlamak çok önemli. Bu çalışmalar sadece binalar ile sınırlı kalmadığı, aynı zamanda kentlerin ve mahallelerin de sürdürülebilir planlandığı bir süreç neticesinde başanlı sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum. Bir bina ne kadar iyi yapılırsa yapılsın, o bina ancak etrafıyla ilişkisinde sürdürülebilirlik sağlarsa gerçek anlamıyla başanlı bir sonuç elde edilir" dedi. 


Hürriyet




Geri Dön