30 / 03 / 2024

Gökhan Kıran, Ataköy Mega Yat Limanı iddialarını yanıtladı!

Gökhan Kıran, Ataköy Mega Yat Limanı iddialarını yanıtladı!

Dati Holding ortaklarından Gökhan Kıran Hürriyet’in Ataköy’deki proje hakkındaki iddialarına “Yatırım ve istihdamı engelliyorlar. Zamanlaması önemli, bu bir saldırı” dedi.



Dati Holding ortaklarından Gökhan Kıran Hürriyet’in Ataköy’deki proje hakkındaki iddialarına “Yatırım ve istihdamı engelliyorlar. Zamanlaması önemli, bu bir saldırı” dedi.


Gökhan Kıran: Dev projelere saldırıyorlar istihdamı engelliyorlar


Doğan Medyası’nın günlerdir sayfalarına taşıdığı ‘Ataköy Marina’yla ilgili iddalarını belgelerle gerçek dışı olduğunu ortaya koyan Dati Holding İcra Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Ataköy Marina’yla ilgili CHP’nin de soru önergesi verdiğine dikkat çekti.


Kıran, ‘Son dönemde Türkiye’nin mega projelerinin siyasete alet edildiği ve seçim öncesi bu tür iddialar ortaya atılarak karalama kampanyaları düzenlendiği konusunda ne diyorsunuz’ sorusunu “Kesinlikle doğru, kasıt arıyoruz. Bu bir saldırı. Karalama kampanyası. Biz 6 bin kişiye istihdam sağlayacağız, 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Tüm ortaklar yerli işadamlarıyız. Herkes ülkesini seviyor, biz mi sevmiyoruz. Türkiye’ye katma değer katacak ve Türkiye’yi büyütecek yatırımların önü kesiliyor. Önünüze taş koyuyor” diye cevapladı.




Zamanlaması manidar


Kıran, seçimler öncesi ortaya kasıtlı olarak çıkarılan iddiaların zamanlamasını manidar bulduğunu belirterek “Sonra gelip benden oy isterler, ben vatandaş olarak bu zihniyetteki insanlara oy vermem. Çamur at izi kalsın mantığı ile bu kadar insana iş sağlayacak alanların durdurulması saldırıdan başka bir şey değil. Çelme takma ve taş koyma stratejisi ile politika yapılmaz. Ben hizmete bakarım” dedi.


Başkan cevap versin


 Bakırköy Belediye Başkanı’nın olur raporu verdikten sonra son dakika ruhsat yok açıklamasına sert tepki gösteren Kıran “Elimizde belgelerimiz var. Üstelik 5.8 milyon lira da belediyeye ruhsat harcı ödemişiz. Buna karşılığında belediyeden ‘olur’ raporu aldık. Bunların hiçbirinin olmamış gibi gösterilmesi akıl alır gibi değil. Şimdi belediye başkanına açıklama yapması için sesleniyorum. Merak ediyorum ne diyecek” diye konuştu. Deniz doldurma ve yeşil alan katliamı iddialarına da cevap veren Kıran “Deniz doldurulmadan marina yapımı olmaz. Projenin yüzde 40’ı yeşil alan” dedi.




DATİ HOLDİNG’İN HÜRRİYET’İN İDDİALARINA VERDİĞİ CEVAPLAR


Hürriyet: “Bakırköy Belediye Başkanı projenin ruhsatı olmadığını belirtti”


Gökhan Kıran: “Ruhsat başvurusu ve ruhsat izni elimizde, hatta belediyeye 5.8 milyon liralık ödeme yaptığımıza dair belge var”


Hürriyet: “Arazi TOKİ’ye ait”


Gökhan Kıran: “Arazi TOKİ’ye değil, Maliye Bakanlığı ve İmar Genel Müdürlüğüne ait”


Hürriyet: “Deniz dolduruluyor ve çevre katliamı yapılıyor”


Gökhan Kıran: Deniz doldurulmadan marina yapılmaz, dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz.  Önemli olan denizin doldurulması değil yapılan projenin zemininin sağlam olması ve bu konuda tüm bakanlık ve sivil toplum kuruluşlarından denetim belgemiz var. Eko sisteme zarar gelmiyor. Ayrıca şuan mevut bölgenin yüzde 28’i yeşil alan, proje bittikten sonra bu oran yüzde 40’a çıkacak”




Hürriyet:”Denize doldurulan hafriyat Ataşehir’den geliyor”


Gökhan Kıran: Bizim hafriyatımız,Marmara Adası ve Maltepe’den Ro-Ro ile denizden geliyor. Az bir kısmı da Cebeci’den Hepsi taş ocaklarından.


TAŞLAR MADEN OCAKLARINDAN


Dolgu malzemelerinin Ataşehir’deki inşaat alanlarından geldiği iddialarını da cevaplayan Kıran şunları söyledi: “Dolgu malzemelerine gelirsek, 3 bölgeden taş alıyoruz. Birincisi menderek taşlarımız Marmara Adası’ndan geliyor. Gemilerle geliyor. İstanbul trafiğine hiçbir etkisi yok.  İkinci bölge cebeci taş ocağı. Bu da Ayazağa da. Diğer bölge ise Maltepe, Ro-Ro ile getiriyoruz.


Star


Geri Dön