24 / 04 / 2024

Gökşin Durusoy:Akbatı ile hayallerimizi gerçekleştiriyoruz

Gökşin Durusoy:Akbatı ile hayallerimizi gerçekleştiriyoruz

Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy, gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'ye vizyon kazandırdıklarını söyledi



Akkök Şirketler Grubu, dünyadaki trendleri Türkiye'nin değerleriyle harmanlayarak yeni kulvarlar açmayı misyon olarak benimsemiş bir inşaat firması. Bir inşaatçıdan daha fazlasını yaparak on yedi yıldan beri Türkiye'ye bir yaşam tarzı sunuyor.

Bu gün herkesin dilinde dolaşan `inovasyon' tabiri ilk kez onların bünyesinde Akmerkez ile hayata geçti. Akmerkez ile Türkiye'yi alışveriş ve yaşam merkezi kavramıyla tanıştıran, yepyeni bir yaşam tarzı sunan Akkök Şirketler Grubu'nun bu yönde attığı adımlar giderek güçlendi ve gayrimenkul sektöründe açtığı yeni kulvarlar 17 yıl içinde ileri bir performans gösterdi.

Akkök Şirketler Grubu ôlarak on yedi yıl önce bu konuda yola çıkıp Akmerkez'i gerçeğe dönüştürürdüklerini dile getiren Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy bu gün Akasya ve Akbatı gibi seçkin projelerde firma olarak hayallerini gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Gayrimenkul sektöründe yenilikçi, prestijli ve kaliteli projelere imza atarak kurdukları hayalleri geleceğe taşımanın azmini ve kararlılığını gösteren Akiş'in bu hedefleri doğru zamanda, doğru lokasyonda, doğru projelerle yeni trendler yaratarak gerçekleştireceklerini de belirtmeden edemiyor. Akkök Şirketler Grubu her zaman mimari olarak akıllarda yer edecek, aynı zamanda fonksiyonelliğiyle öne çıkan yaşam merkezleri ve rezidans projelerine imza atmayı hedefledi. Sürekli gelişim içinde bulunan inşaat sektörünü daha da yukarılara taşıyacak hamlelerde her zaman yer aldı.

Trendler sürekli değişiyor, yakalamak lazım
Değişen ekonomik dengeler ve piyasa koşulları konut trendlerini günden güne değiştiriyor. 2000'li yılların başında lüks konut sitesi üretmek konusunda birbiriyle yarışan inşaat şirketleri, son yıllarda orta gelir grubunu keşfetti. Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy her ne kadar şu anda lüks konutlar üretseler de bu trendin gelecek yıllarda da devam edeceğini öngörüyor. Bununla birlikte, büyük kentlerdeki hızlı ve bireysel yaşam tarzı, özellikle yalnız yaşayanları daha ucuz, daha kolay çekip çevrilebilen küçük evlere yöneltiyor. Yeni projelerde artık 1+1, hatta 1+0 dairelere daha fazla yer veriliyor. Öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde bu tarz dairelere daha büyük talep olması bir inşaat firması olarak Akiş'in ilgi alanı içinde bulunuyor.

Gelecekte Akiş nerede duracak?
Lüks konutta talep yüksek katlı residence olarak tanımlanan projelere doğru kayıyor. Müşteriler özellikle konutun güvenlikli bir sitede olması, okulu, alışveriş merkezi, sosyal tesisleri ile artık sadece oturulacak bir ev değil bir yaşam merkezi istiyorlar. Akiş olarak, Akasya ve Akbatı projelerimizi bu bakış açısıyla tasarlamış bulunuyoruz.

Emlak sektörünün 50 yıl sonrasını bugünden kestirmek çok zor, fakat son yılların gelişen trendi olan sürdürülebilirliğin önümüzdeki dönemde çok daha büyük önem kazanacağına inanıyoruz. Bugünün 'yeşil' binaları, yeşil olmayanlara oranla yüzde 30 gibi çok ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlayabiliyorlar. Dünyamızın zaten oldukça kıt olan kaynaklarını en efektif şekilde kullanmamız gereğinden hareketle, doğayı ve çevreyi koruyan teknolojinin öne çıkacağına inanıyoruz.
Milliyet


Geri Dön