23 / 04 / 2024

Gölcük cazibe merkezi oldu!

Gölcük cazibe merkezi oldu!

Bolu’nun çam ağaçlarıyla süslü mekanı Gölcük Tabiat Parkı’nı Ocak ayından bu yana 345 bin kişi ziyaret ederken, son 2 yılda 5 milyon TL’lik yatırım yapıldı.



Bolu’nun çam ağaçlarıyla süslü mekanı Gölcük Tabiat Parkı’na Ocak ayından bu yana 345 bin 351 kişinin ziyaret ettiği belirtilirken, son 2 yılda 5 milyon TL’lik yatırım yapıldığı açıklandı.


Bolu’nun incisi Gölcük Tabiat Parkı yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Sadece doğal güzelliği ve göl manzarası ile değil, göl etrafına dikilen 54 çeşit nilüferiyle de adından bahsettiren Gölcük, cazibe merkezi oldu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesinin belediyeye geçmesinden sonra ziyaretçi sayısının artışına dikkat çekerek, “Gölcük’ü sadece Türkiye içinde değil dünyada bir turizm markası yapmak istiyoruz. Ziyaretçi sayımız hızla artıyor. Üstelik ziyaretçilerimiz artık sadece piknik yapanlardan değil, Tabiat Parkı’nın güzelliğini görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerden oluşuyor. Göl çevresinde koruma kullanma dengesini kullanarak yeni düzenleme yapıyoruz” dedi.


Son iki yılda Gölcük’e yapılan yatırımlarla cennet mekanın en çok ilgi gören Tabiat Parkı haline geldiğini belirten Başkan Yılmaz, “Bolu Belediyesi olarak 2 yıl içerisinde Gölcük’e 5 milyon lira yatırım yaparak, alt yapı, peyzaj ve çevre düzenlemesi yaptık. Bolu Belediyesi’nin Gölcük’ü sahiplenmesinden öncesi ve sonrası arasında çok ciddi farklılıklar var. Gölcük’e ilgi her geçen gün arttıyor. Gölcük bir cazibe merkezi haline geldi. Ocak ayından bu yana 345 bin 351 kişi Gölcük’ü ziyaret etti. Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan son 3 ayda Gölcük’e gelen sayısı 147 bin 850 kişi. Geçen yıl aynı dönemlerde bu oran 56 bin 297 kişi olmuştu. Ziyaretçi sayısı, doğal güzellikleriyle herkesi etkileyen Gölcük’ün Bolu Belediyesi’nin bakım yenileme çalışmalarıyla daha cazip bir yer haline geldiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.



Hürriyet Yerel





Geri Dön