23 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında Sanayi, Denizevler ve Sivritepe bölgelerindeki yer sahipleri ile görüşülerek, anlaşmalar sağlanmaya başladı.



Gölcük Belediyesi'nin üç bölgede başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Sanayi, Denizevler, Sivritepe bölgelerindeki hak sahipleriyle anlaşmalar sağlanmaya başlandı. 13 kişiyle görüşmeler tamamlanırken, vatandaşlar tapularını belediyeye devrederek, paralarının ilk taksitlerini aldılar. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Bugün itibariyle kentsel dönüşümde büyük bir aşama kat etmiş bulunuyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde ve vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda yer sahipleri ile anlaşma işlemlerine başladık ve büyük bir suratle devam ediyoruz. İşlemleri biten ilk grubun tapularını aldık ve ödemelerine başladık. Amacımız en kısa zamanda anlaşma işlemlerini tamamlayarak ihale aşamasına geçmektir. Bunun için yer maliklerinin işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerekiyor. İnşallah Gölcük'ümüzde bu dönüşüm en kısa zamanda tamamlanmış olacaktır. Ben bir kez daha buradan tüm hak sahiplerine teşekkür ediyorum. Gölcük'ün kentsel dönüşümünde büyük paylarının olduğunu unutmamalarını istiyorum" dedi.


Hürriyet 



Haber Gölcük Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kentsel dönüşümde yer sahipleri ile anlaşmalar başladı. Tapuda işlemleri tamamlanan ilk gruba ödemeleri yapıldı. Gölcük Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde 13 yer sahibine ödemeler yapılırken, Başkan Ellibeş, yapılan anlaşmaların halka ve Gölcük’e hayırlı olması dilediğini belirtti.


İlk gruba ödemeler yapıldı


Kentsel dönüşümde yer sahipleri ile anlaşmalar başladı. Tapuda işlemleri tamamlanan ilk gruba ödemeleri yapıldı. Gölcük Belediyesi’nce üç bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Bu amaçla sanayi bölgesi reverv yapı alanı ile Denizevler, Sivritepe rezerv yapı alanında, yer sahipleri ile başlatılan anlaşmalarda sona gelindi.


Yer sahiplerinin yüzü gülüyordu


14 Haziran itibariyle tapuda, yer maliki vatandaşlarca ilk imzalar atılarak anlaşma işlemlerine dün itibariyle başlandı ve tapuda işlemleri tamamlanan maliklere ödemeleri de Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde yapılmaya başlandı. Yer sahiplerinin yapılan ödemelerde yüzlerinin gülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.


Ellibeş, “Yer sahiplerimizin rızasını aldık”


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ellibeş, şu sözleri dile getirdi: “Bugün itibariyle kentsel dönüşümümüzde büyük bir aşama kat etmiş bulunuyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde ve vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda yer sahipleri işe anlaşma işlemlerine başladık ve büyük bir süratle bu işlemlere devam ediyoruz. Dün itibariyle işlemleri biten ilk grubun tapularını aldık ve ödemelerine başladık. Amacımız en kısa zamanda anlaşma işlemlerini tamamlayarak ihale aşamasına geçmektir. Bunun için yer maliklerinin işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerekiyor. İnşallah Gölcükümüzde bu dönüşümü en kısa zamanda tamamlayarak, şehrimizi her yönüyle modern bir kent haline getireceğiz. Halkımıza ve Gölcükümüze hayırlı olsun” dedi.


Ödemeler 4 taksit şeklinde olacak


Başkan Ellibeş açıklamalarına, şu sözlerle devam etti: “Bizler kendileriyle rıza ile anlaştık. Devletimizin imkanlarıyla tapularını Gölcük Belediyesi olarak anlaştık. 4 taksit formülü yer sahiplerimize bugün ilk ödemelerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki ay yine ödememiz olacak. Ekim ayında da ödemelerimizi bitirmek hedefindeyiz. Tabi ki de herkesi memnun etmek mümkün değil. Ama bizler gerek yoğun çalışmalarımızla gerekse de Bakanlığımızın yaptığı fedakarlıklarla vatandaşlarımızı hiç mağdur etmek istemeyerek bu dönüşümü yapmak istiyoruz. Rıza ile anlaştığımız insanlar, anlaşmadıklarımız ile ilgili incelemeler de devam ediyor. Bu sayı az. Ama bizler uzlaşmacı tavrımızla kamulaştırma işlemlerini yerine getireceğiz. Bizler kamulaştırma işlemlerini bilirkişi ile yaptık. En kısa zamanda alınan değer bana gören en değerli değerdi. Kamulaştırılacak alan 75 bin metrekare, bu da 120 dönüme tekamül etmektedir. Bizler güzel bir Gölcük için Kentsel Dönüşüme başlıyoruz” diye konuştu.


Gölcük Haber




Haber Gölcük Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kocaeli Gölcük'te yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili gözle görülür ilk adımlar, geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi'nde kamulaştırma ücretlerinin verilmesi ile atıldı. Şimdi gözler, sanayi sitesinin bulunduğu alana çevrildi.


Kocaeli Gölcük'te yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin gözle görülür ilk adımları, geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi'nde Başkan Mehmet Ellibeş'in kamulaştırma ücretlerini vermesi ile atılmış oldu. 


Artık Gölcük halkı, kentsel dönüşümü daha somut ifadelerle dile getirmeye başladı. Sanayi sitesinin hak sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesi ile birlikte akıllara gelen ilk soru, şu an hali hazırda hizmet veren mevcut sanayi sitesinin akıbetinin ne olacağı oldu. Gölcük halkı, bu konu ile ilgili birçok düşünceyi barındırırken en çok dile getirilen söz ise sanayi sitesindeki görüntünün ilçemize yakışmadığı oluyor. 


YATAY BİR ŞEKİLDE YAYILABİLİR Vatandaşların çoğunluğu, ilçemizin girişindeki yolun alt kısmında sanayi sitesinin bulunduğu bölge ve çevresinin Donanma Kenti Gölcük'e yakışmadığını, alanın daha modern bir proje ile Gölcük'e değer kazandırılması için değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Sanayi sitesinin bulunduğu alan, zaman içerisinde oldukça büyük bir projeye ev sahipliği yapacak. Bir yandan sanayi sitesi esnaflarının merak duydukları yeni bir siteye kavuşma hayalinde somut adımlar atılırken diğer yandan da mevcut sanayi sitesinin yerinin şehirlerarası terminal hüviyetine büründürülmesi, kapalı pazar alanına kavuşulması ve bu alanın çevresinde çeşitli mağaza konseptinin oluşturulması ile ilçe merkezinin yolun alt kısmına yayılarak daralmış olan çarşı içinin genişletilmesi de bir fırsat olarak görülüyor. 


KADEMELİ OLARAK ARTABİLİR 


Gölcük sanayi sitesinin bulunduğu alan, kentsel dönüşüm ile birlikte büyük bir değişime ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda burada yeni bir alan oluşturulacak. Yapılacak olan yeni yapıların etrafında ise eski binalar, eski yapılar bulunmaya devam edecek. Yani alanın bir kısmında oldukça modern bir alan oluşturulacak, kalan kısmında ise eski binalar bulunacak. Eski binaların varlığı, görüntü açısından yapılacak olan yeni konseptin yanında pek de iyi bir görüntü oluşturmayacak. Halkın bu konudaki düşünceleri de sanayi sitesi etrafının da kademeli olarak dönüşüme katılması yönünde. 



Gölcük Postası


Geri Dön