19 / 04 / 2024

Google evinde kullanılan 5 teknoloji!

Google evinde kullanılan 5 teknoloji!

Teknolojideki gelişmeler her geçen gün hayatımızı kolaylaştırıyor. Son dönemlerde geliştirilen uygulama ve ürünler ise evdeki yaşamımızı başka bir boyuta taşıyor. Kılıç ailesi Eskişehir’de kapılarını Google’a açtı ve akıllı evde yaşamanın gizemini öğrendi




Teknolojideki gelişmeler her geçen gün hayatımızı kolaylaştırıyor. Son dönemlerde geliştirilen uygulama ve ürünler ise evdeki yaşamımızı başka bir boyuta taşıyor. Kılıç ailesi Eskişehir’de kapılarını Google’a açtı ve akıllı evde yaşamanın gizemini öğrendi.


Teknolojideki gelişmeler evlerdeki yaşamımızı da kolaylaştırmaya başladı. Peki akıllı evlerde yaşamak insan hayatına nasıl etki ediyor. Ençok neler kullanılıyor? Bu teknolojinini bedeli ne? Google bu gelişmeleri anlatmak için Eskişehirli Kılıç ailesine konuk oldu. Ailenin akıllı ev deneyimini ise bir tek Hürriyet gazetesi izledi. İşte yemek yaparken, ders çalışırken, televizyon izlerken veya uzaktaki akrabalarımızla görüşürken akıllı cihazlar nasıl yardımımıza koşuyor...


HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR


Google’ın bu evi oluşturmak için kullandığı akıllı cihazların birçoğu hemen hemen her gün kullandığımız Android işletim sistemli akıllı telefon, tablet ve akıllı saatlerden oluşuyor. Akıllı ev konseptinde cihazlar kadar Google’ın servisleri de öne çıkıyor. 


Bu servislerin arasında ofis yazılımı ‘Docs’, online video sitesi YouTube, akıllı saat işletim sistemi Android Wear, sanal gerçeklik kutusu Cardboard, internet üzerinden görüşme servisi Hangouts ve televizyonları akıllandıran Chromecast bulunuyor. Söz konusu cihazları ve servisleri internet ile birbirine bağlayan kullanıcılar, tamamen akıllı ev konseptine geçebiliyor. Ev sahipleri olan Deniz Kılıç, Seçil Kılıç ve Cesur Kılıç ise Google’ın akıllı ev teknolojilerini günlük hayatlarına yer verdi. Bu teknolojilerin hayatlarını kolaylaştırdıklarını ifade eden Deniz Kılıç, günlük olarak kullanılan cihazlarla akıllı ev konseptinin yaşanabileceğini söylüyor. Kılıç, evde Chromecast’i aktif olarak kullandığını ifade ediyor.



Google evinde kullanılan 5 teknoloji


1- Chromecast

Videolar saniyeler için TV ekranında

Google’ın geçtiğimiz aylarda satışa çıkardığı bir cihaz olan Chromecast, televizyonların HDMI girişine takılıyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan cihaz, Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefon ve tabletlerin yanı sıra bilgisayarlardaki Chrome tarayıcıların da televizyon ekranına yansıtılmasını sağlıyor. Film izlemek için Deniz Kılıç, internetteki videoyu saniyeler içerisinde televizyona yansıtıyor. Chromecast’in ABD satış fiyatı 35 dolar.


2- Android Wear

Yemek yaparken hiçbir şeye dokunma

Google’ın akıllı saat işletim sistemi olarak duyurduğu Android Wear, akıllı ev konsepti arasında yer alıyor. Sesli komutları algılayan Android Wear, istenilen içerikleri ekrana getiriyor. Örneğin, Seçil Kılıç yemek yaparken hiçbir yere dokunmadan ses komutlarıyla işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Kılıç, yemek tariflerine bile akıllı saat üzerinden bakabiliyor. Android işletim sistemli akıllı saatler 500 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.


3- Cardboard

Eğitim bu kutunun içinde

Akıllı telefonların yerleştirilerek kullanılabildiği Cardboard, içindeki özel lenslerle sanal gerçeklik uygulamalarının kullanılabilmesini sağlıyor. Tamamen kartondan yapılan ve saniyeler içerisinden kurulan Cardboard’u Cesur Kılıç, eğitim için de kullanabiliyor. Bu kutu için özel bir de uygulama gerçekleştiren Google, ‘Street Vue’ ile çocukları birçok şehiri bu karton kutuyla gezdiriyor.


4- YouTube

Ücretsiz özel ders

Türkiye’nin en çok kullanılan internet sitelerinden biri. Daha çok eğlence için kullanılan bu video paylaşım sitesi, eğitim için de etkili bir şekilde kullanılabiliyor. Örneğin, piyano çalmayı bilmeyen biri buradaki ücretsiz ders videolarını izleyerek öğrenebilir. Buna ek olarak birçok televizyon kanalı ve yapım şirketi YouTube ile anlaşmış durumda. Kullanıcılar buradan dizi de izleyebilir.


5- Hangouts

Ücretsiz görüntülü konuşma

Google’ın en çok kullanılan servislerinden biri tartışmasız görüntülü görüşme imkanı sağlayan Hangouts. Akıllı eve sahip olan Kılıç ailesi, bu servisle, uzaktaki sevdikleriyle görüşme imkanı yakaladı. Hangouts servisi tablet, akıllı telefon ve bilgisayar gibi farklı cihazlar destekliyor. Bu cihazlar üzerinden Hangouts’u ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.


UYGULAMA

Çiftlere özel mesaj

MESAJLAŞMAYI seven çiftler için yeni bir uygulama tanıtıldı. Clickin adındaki mesajlaşma uygulaması, evli veya sevgili çiftler için özel olarak geliştirildi. Mesajları puanlama imkanı sağlayan uygulama, özellikle çiftler arasında daha eğlenceli bir iletişim kurulmasını sağlıyor. Uygulama gönderilen mesajlar, -10 ile +10 arasında puanlanabiliyor. Clickin adındaki uygulama iPhone kullanıcıları tarafın ücretsiz olarak indirilebiliyor.


OYUN DÜNYASI

Playstation’a özel Street Fighter

EFSANE dövüş oyunu serisi Street Fighter’ın yeni sürümü Street Fighter V duyuruldu. Ancak oyunu geliştiren Capcom’dan yapılan açıklmaya göre Street Fighter V, PlayStation 4 ve PC platformları için piyasaya sürülecek. Oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak 2015’in oyunun raflardaki yerinin alacağı yapılan tahminler arasında. Tamamen yenilenen Street Fighter V, özellikle grafiklerle ve yeni karakterlerle dikkat çekeceği ifade ediliyor.


HAFTANIN TRENDİ

Bitcoin kullanana MangırKart

Ön ödemeli kartlarıyla adından söz ettiren ‘MangırKart’, şimdi de Bitcoin için harekete geçti. Digital bir Bitcoin kuponu olarak tanımlayabileceğimiz Bitupcard, pilot proje olarak İstanbul ve diğer birkaç büyük şehirde 30 satış noktası üzerinden Türkiye’deki meraklılarla buluşacak. MK Payment ve bit4coin işbirliği ile Türkiye’de satışa sunulan Bitupcard, Bitcoin’in yeni kitlelerle buluşması için önemli bir adım atmış olacak.


ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

İncelik yarışı

Akıllı telefonlar arasında şimdi de incelik yarışı başladı. Ekranların büyümesinden şikayet eden kullanıcılar için birebir olan en ince telefonların fiyatları 1299 TL'lik fiyattan başlıyor.




Hürriyet




Geri Dön