24 / 04 / 2024

Gordion AVM, yeşil projesi'ni hayata geçiriyor!

Gordion AVM, yeşil projesi'ni hayata geçiriyor!

Gordion Alışveriş Merkezi, yeşili korumaya yönelik çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle çevre bilinci konusunda öncülük etmeyi planlıyor



Ankara'nın Breeam sertifikalı ilk ve tek binası olma özelliği taşıyan Gordion Alışveriş Merkezi, çok yakın bir zamanda hayata geçireceği Yeşil Proje çerçevesinde Tükiye genelinde doğaya karşı duyarlı bir tavır sergilemekle kalmıyor aynı zamanda yeşili korumaya yönelik çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle çevre bilinci konusunda öncülük etmeyi planlıyor. . 

Breeam, dünyada binalar için en uzun zamandır ve en yaygın olarak kullanılan çevresel değerlendirme yöntemidir.  Gordion Alışveriş Merkezi, duyarlı  çevre politikasının anahtar bir unsuru olan binanın çevresel performansının sürekli olarak iyileştirilmesini sağlamak için "Kullanımda Breeam" sertifikası almaya hak kazanmıştır.  Merkez kısmen kendi enerjisini yerinde kendisi üretmekte ve de bir kojenerasyon sistemi ile merkezin elektrik ihtiyacının yaklaşık % 18'ini karşılamaktadır.  Sistemin verimliliği, ısıtma ve soğutma için atık ısıyı kullanarak en üst düzeye çıkartmaktadır.  Bu, Türkiye'deki diğer alışveriş merkezlerine göre daha az karbonmonoksit emisyonu sağlamaktadır. 

YEŞİL GORDİON PROJESİ
Çevreye duyarlı ilk ve tek alışveriş merkezi Gordion, bu bağlamda doğal değerleri korumak adına "Yeşil Gordion Projesi"ne start vermiş olup, stratejisi gereği ilk etapta Gordion paydaşlarının "Yeşil Gordion" için beklenti ve taleplerini ölçümlemek için AVM içerisi ve çevresinde anket çalışmalarına başlamıştır. Binlerce kişiye ulaşması planlanan çevre anketleri sonucunda elde edilen veriler çok yakın bir zamanda Yeşil Gordion projesi çerçevesinde anons edilerek hayata geçirilecektir. 

Bu süreçte, doğayı ve doğalı koruma söylemiyle yola çıkan Gordion Alışveriş Merkezi, çevreye karşı duyarlılığını Dünya Orman Günü ve Dünya Su Günü gibi doğayı koruma amacıyla düzenlenen özel günlere bünyesinde yer vererek de ifade etmektedir.

GORDION'DA DÜNYA ORMANCILIK VE DÜNYA SU GÜNÜ  KUTLAMALARI
1971 yılında Avrupa Tarım Federasyonu'nun önerisi ile kabul edilen 2l Mart Dünya Ormancılık Günü, Gıda Tarım Organizasyonu (FAO) kanalı ile tüm dünya ülkelerinde kutlanmasını sağlamıştır. Aynı zamanda dünyanın en önemli doğal kaynağı, yaşam kaynağımız Su için her sene 22 Mart Dünya Su günü kutlanmaktadır. 

Gordion, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su gününün önemini vurgulamak için 21 Mart tarihinde özel bir törenle açılışı yapılacak  "Orman ve Su" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacaktır. Bir hafta boyunca alışveriş merkezi içerisinde yer alacak sergi, Gordion ziyaretçilerinin beğenilerine sunulacak olup kutlamalara iştirak eden ziyaretçilere AnaDOKU (Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Kooperatifi) tarafından birer fidan hediye edilerek, doğa korumaya katkı sağlamaları için teşviklerde bulunulacaktır.


Geri Dön