25 / 04 / 2024

Göztepe stadı yükseliyor!

Göztepe stadı yükseliyor!

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yılını geçiren sarı kırmızılıları stat heyecanı sardı. UEFA standartlarında olacak statta inşaat çalışmaları 24 saat devam ediyor.



9 Eylül 2017 tarihinde büyük bir coşkuyla temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin inşaatı tam gaz sürüyor. Yıllardır büyük bir özlemle stadına kavuşmak için gün sayan Göztepe camiasında heyecanlı bekleyiş sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre gece gündüz ayrı vardiyalar ile devam eden inşaatın tribünleri yükselmeye başladı. Maraton tribününde tribün prekastlarının takılması işlemine başlanırken, güney tribününde ise tribün taşıyıcı kolonlar dökülmüş durumda. Batı tribünlerinde bodrum kat kabası tamamlanırken önümüzdeki hafta ise zemin kat döşeme betonu döküleceği bildirildi. 

Başta 20 bin kapasite olarak planlanan, sonrasında kale arkası tribünün genişletilmesi ile kapasitenin 25 bine ulaşacağı belirtildi.  TOKİ  tarafından ihale edilen Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, 24 saat yaşayan bir yapı olarak projelendirildi. Stadın içinde müze, eğlence merkezi, spor merkezi, yeme içme ve çocuk merkezi gibi alanlar bulunuyor. Şehrin silüetini bozmayacak şekilde projelendirilen stadın üzerindeki çatıda insanlar koşu ve yürüyüş yapabilecek.


Geri Dön