25 / 04 / 2024

Gram altın 900 lira mı oluyor? Tekrar o günlere dönüyor muyuz? Türkiye’nin ünlü ismi açıkladı!

Gram altın 900 lira mı oluyor? Tekrar o günlere dönüyor muyuz? Türkiye’nin ünlü ismi açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın ile ilgili vatandaşları ve yatırımcıları bilgilendirdi. Peki gram altın, tekrar 1.000 liranın altına düşecek mi? İşte detaylar…



900 LİRAYA TEKRAR DÜŞECEK Mİ?

Tüm bunlar spekülatif hareketlerdir. Doların seviyesi kur korumalı mevduat (KKM) sebebi ile istikrarlı gibi görünse de bir önceki hafta ile birlikte bir sonraki hafta arasında fiyat farklılığı olduğunu görmekteyiz. Çarpan etkisi ile birlikte önümüzdeki günler ve aynı zamanda haftalar doların yukarı yönlü seyir izlemesi ile altının daha aşağı gitmesi önleyecektir. Bir gram altının 1.000 TL’nin altında kalacağını düşünmüyorum.

Vatandaşların lira birikimleri haricinde altına yöneldiğini görüyoruz. Dövizde istikrarlı bir seyir olduğu için döviz almak istemiyorlar veya KKM’de kalmayı düşünüyorlar. Bu sebep ile orta ve uzun zaman diliminde yükselme beklentisi olduğu için de altın alımlarının gündemde olduğunu görmekteyiz. Bunun fiziki şekilde serbest piyasada hareketliliğini yaşıyoruz.

Geçen yıl itibarı ile birlikte toplam 2.5 ton altın ithal edilmişken bu yıl ağustos sonu itibarı ile de 37.5 ton altın ithal edilmiş. Buna ek olarak da henüz rakam açıklanmadı fakat eylül ayında daha fazla altın ithalatının olacağını öngörüyoruz. Bizde de altın talebinin bir miktar yatırım sebepli, bir miktar da ihracat sebepli üretim için kullanıldığını biliyoruz.

ALTIN ALACAK KİŞİLERE TAVSİYE

Spesifik olarak politika faizinin aşağı çekiliyor olması sebebi ile likidite artışının olduğunu görüyoruz ve aynı zamanda bu likiditenin de orta ve bununla birlikte uzun vadeli düşünenler için enflasyona karşı korunmak için de altın alınmasının daha doğru olduğunu ifade ediyorum.

Daha yüksek fiyattan almış olan kişilerin şu an telaş içerisinde olmadığını, düşüş olduğu müddetçe alıma yöneldiğini görüyoruz. Vatandaş ise parasının değerini korumak amacıyla böyle bir yol seçmiş durumda.”

Gram altın 900 lira mı oluyor? Tekrar o günlere dönüyor muyuz? Türkiye’nin ünlü ismi açıkladı!

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

Asgari ücret 8 bin 690 lira mı oluyor? Flaş açıklama! Yüzde 58 artış!

Tam 1.250 lira verilecek! Hesaplarınızı kontrol edin! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman verilecek! 22 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön