25 / 04 / 2024

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? sorularına yanıt veren İslam Memiş, döviz ve altın piyasası için beklentilerini açıkladı.



Altın ve gümüşün gram fiyatının da dolar kurundaki düşüşle beraber gerilediğini ifade eden Memiş, "Gram altın TL fiyatı 1020 TL civarındaydı karar öncesi. Karar sonrası ise gram altın 970 TL'ye kadar çekildi. Ancak haftayı 990 TL seviyesinde tamamlandı" dedi.

Peki altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu: 

 "Gram altın bundan sonra altın ons fiyatı tarafından destek görebilir. Küresel piyasalarda resesyon, stagflasyon, jeopolitik riskler, Rusya-Polonya gerginliği, Çin-Tayvan arasındaki gerginlik durumu söz konusu. Altın uluslararası piyasalardaki bu durumları değerlendirebilir ve yeniden 2000 dolar üzerinde bir ataklar görebiliriz" 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön