19 / 04 / 2024

Grupo Onyria golf turizmi için otel aldı!

Grupo Onyria golf turizmi için otel aldı!

Grupo Onyria, İzmir Özdere'deki Carpe Diem Claros Oteli'nin yüzde 57'sini 25 milyon euroya alarak Türkiye'ye adım attı



Lüksgolf yatırımlarıyla golf turistlerinin en çok tercih ettiği Portekiz'den İzmir'e yatırımcı geldi. Biri Portekiz'in ünlü golf merkezi Algavre diğeri de Fransa'nın Bordeux gibi lüks yerlerinde toplam 5 golf oteline sahip olan Portekizli Grupo Onyria,  İzmir  Özdere'de bulunan ve geçen sezon açılan Carpe Diem Claros otelinin yüzde 57 hissesini satın aldı. Yapı Merkezi Grubu (YMG) bünyesindek Begonvil Turizm tarafından 40 milyon dolar yatırımla yapılan otelin çoğunluk hisselerini alan grubun satış için 25 milyon euro verdiği öğrenildi. 

HEDEF 450 MİLYOR EURO
Satış işletmelerinin tamamlanmasının ardından otelin işletmesini de Portekizli grup üstlenecek. Begonvil Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ağaçcıoğlu satış işlemini doğruladı. Grupo Onyria'nın otelin yanına 27 delikli golf sahası kurmak istediği bunu için de bölgede arazi arayışında olduğu da öğrenildi. Grup, golf yatırımı için ek olarak 5 milyon euro daha yatırım yapacak. Ağaçcıoğlu, Portekizli grubun sadece otel değil Begonvil Turizme de ortak olduğunu söylerken satış işleminde hisseleri 4 yıl sonra geri alma opsiyonunun bulunduğunu söyledi. Ağaçcıoğlu, Portekizli şirketle birlikte turizm sektöründe büşüme hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi. Portekiz'de 20 yıldır turizm sektöründe olan şirketin internet sitesinde yatırım hedefinin 2010 yılına kadar 450 milyon euro olduğu belirtiliyor. Portekiz dışında sadece Fransa'da yatırım yapan grup yurtdışında yatırım yapacağı ikinci ülke olarak Türkiye'yi seçti. Grubun Portekiz'de turizm dışında sağlık alanında da yatırımları bulunuyor.
Sabah


KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER

İzmir'e dev golf yatırımı

Lüks golf yatırımlarıyla golf tutkunlarının tercih ettiği Portekiz'den, İzmir'e yatırımcı geldi. Portekiz'de 5 golf otelinin sahibi olan Grupo Onyria, İzmir Özdere'de bulunan ve geçen sezon kapılarını açan Carpe Diem Claros otelinin yüzde 60 hissesini satın aldı. Yapı Merkezi Grubu (YMG) isimli şirket tarafından 40 milyon dolar yatırımla yapılan otelin çoğunluk hisselerini alan grubun, satış işlemi için 25 milyon euro verdiği öğrenildi. Grupo Onyria'nın, ünlü golfçüleri ağırlayacağı otelin yanına 27 delikli golf sahası kurmak istediği, bunun için arazi arayışında olduğu da bildirildi.
Takvim



Geri Dön