26 / 04 / 2024

Gaziantep'te imar barışı anlatıldı!

Gaziantep'te imar barışı anlatıldı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından “İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamada yaşanan sıkıntıların ve görülen aksaklıklar değerlendirildi.



Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 27 Nolu “Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları” Meslek Komitesi tarafından “İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleşti. 

GTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda,  “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamada yaşanan sıkıntıların ve görülen aksaklıklar değerlendirildi. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde lokomotif sektörlerden biri olduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özgözükara, geleceğin planlanması için da bu sektörün büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Özgözükara, “Türkiye’de şehirleşme oranının sürekli arttığını göz önünde bulundurursak, sektörün gelişmeye ve büyümeye devam edeceği aşikardır. O nedenle bu sürecin yarının ihtiyaçları göz önüne alınarak yönetilmesi gerekir. Yeni yaşam alanlarımızı 50-100 yıllık gelişme perspektifine göre, çağdaş ve altyapısı her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde şimdiden planlamalıyız” şeklinde konuştu.


Gaziantep gibi göç hareketliliği fazla olan şehirlerde planlı şehirleşmenin önemini vurgulayan Özgözükara, “Halihazırda Türkiye’deki yapı stokunun yüzde 60’tan fazlasının ruhsat ve iskan sorunu olduğu biliniyor. Bu çerçevede imar barışının bu sorunun çözümü için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, TEİAŞ Bölge Müdürü Abdullah İnanç, Enerjisa Bölge Müdürü Mehmet Unsu, GAZDAŞ Müşteri Hizmetleri Müdürü Yavuz Börklüoğlu ve GASKİ Abone İşleri Şube Müdür Vekili Mustafa Büyüktaş katıldı. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Aslan toplantıda yaptığı sunumda, düzenlemeyle yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sorununun sona ereceğini söyledi.


Geri Dön