23 / 04 / 2024

Gül Proje ‘Şehir merkezi’ için kesenin ağzını açtı!

Gül Proje ‘Şehir merkezi’ için kesenin ağzını açtı!

İnşaat sektöründe 30 yıllık geçmişe sahip Gül Proje, Emlak Konut'un Türk Telekom Arena yanındaki arazisi için verdiği 1,3 milyar liralık toplam teklifiyle dikkatleri çekti.



Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, rekor fiyatla ihalesini kazandıkları Seyrantepe arazisini konumu nedeniyle almakta ısrar ettiklerini belirterek, “Arsa üzerine yapacağımız projede fiyatlar bölge açısından makul olacak” diye konuştu.


İnşaat sektöründe 30 yıllık geçmişe sahip Gül Proje, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İstanbul Seyrantepe’de bulunan Türk Telekom Arena yanındaki 36.7 dönümlük arazisi için 1 milyar 300 milyon liralık toplam satış geliri teklifi vererek dikkatleri üzerinde topladı.


İstanbul’un merkezine dönmek istediklerini belirten Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, buralarda ‘istedikleri lüksü’ hayata geçirebileceklerini kaydetti. Aydın, şunları söyledi:

“Bu bizim belki de girdiğimiz 20’nci ihale. 7 tanesinde falan bir daire fiyatıyla kaçırdık, bu sefer şeytanın bacağını kırmış olduk. Beylikdüzü’nün en iddialı firmasıyız. Bu hatlarda çok önemli projeler geliştirdik ve geliştiriyoruz. Biraz daha İstanbul’un içinde, istediğimiz kalitede ürün yapabileceğimiz bölgelere girmek istedik. Bu projelerde istediğiniz gibi lüks yapamıyorsunuz, çok fazla para harcayamıyorsunuz. Biz Yeşilköy ve Florya’da daha butik ve lüks projeler yapıyorduk. Şimdi de bu bölgeyi isteme nedenimiz değerinde, ederinde ürünler ortaya koymak.”



‘15 bin lira uygun bir fiyat olacak’


Projede taahhüt edilen 1.3 milyon liralık gelir üzerinden yüzde 49’a gelen pay olarak Emlak Konut GYO’ya 637 milyon lira ödenecek. Gül İnşaat Proje, Vadistanbul, Nurol Life Aslantepe, Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe, Eroğlu Skyland İstanbul gibi konut projelerinin bulunduğu Seyrantepe’de 4 bin dolar seviyesine yaklaşan ortalama metrekare fiyatlarını da altüst etti. Taahhüt ettiği gelirleri yakalayabilmesi için metrekare fiyatlarında 15 bin liranın üzerinde satış yapması gereken Gül Proje’nin fiyatlarının birkaç yıl içinde ‘makul’ kalacağını söyleyen Aydın, şöyle devam etti:


“Ama tabii ki hiçbir zaman kar etmeyelim de demiyoruz. Verilen rakam döneme göre yüksek ama sürecin devam etmesiyle, geleceğe inanarak bu rakamları söyledik. Metrekare fiyatları 15 bin liranın çok üzerinde olacak. Sonra da prim yapmaya devam edecek. Bu rakamlar birkaç sene sonra bizim için gayet uygun rakamlar haline gelecek diye düşünüyoruz. Bölge halkını olumlu yönde etkiliyor, daireleri değerleniyor. Bulunduğumuz vadide önemli projeler var. Beyaz yakalı çalışanlar ve nüfus artacak. Burası önemli bir yaşam, kültür, iş, sanat merkezi olacak.”


‘Vadi’leri sevdi


Aynı zamanda Liv Yapı’yı kurarak proje geliştirmeye her iki taraftan da devam eden Aydın, Beylikdüzü Belediyesi’nden hasılat paylaşımı olarak aldıkları arazide ise 1155 konutun yer alacağı Vira İstanbul projesine başlıyor. Hafriyat çalışmalarını yarıladıklarını anlatan Aydın, projenin yüzde 80’inin yeşil alan olacağını dile getirdi. Aydın, “Eylülde lansman yaparız. Belediye buraya 1 milyon metrekare büyüklüğünde bir vadi çalışmasına başladı. Burada da bu vadiye komşuyuz” dedi. Sultangazi’de 800 konut, AVM ve otel bloğunun olduğu bir projeye başlayan Gül Proje, ayrıca Basın Ekspres’te kendi arazileri üzerinde karma bir projeye de hazırlanıyor.


Yatay-dikey seçenekli


36 bin 700 metrekarelik Seyrantepe arazisinde karma proje yapacaklarını söyleyen Aydın, proje içinde bir ya da iki yüksek kule ile yatay yerleşimlere yer verileceğini dile getirdi. Rezidanslar, ofis ve ticari ünitelerin yer alacağı proje içinde özellikle büyük daireler için yatay bloklar tercih edilecek. Projenin vadiye bakması dolayısıyla büyük balkonlar ve teraslara da yer verilecek. Bina yoğunluğu yerine bölgenin yapısına uygun olarak ferah alanlar oluşturacaklarını anlatan Aydın, ellerinde 6-7 proje alternatifi olduğunu ifade etti.



Milliyet




Geri Dön