25 / 04 / 2024

Gültepe'de imar planları yenilenmeli!

Gültepe'de imar planları yenilenmeli!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Gültepe için özel projeler geliştirdiklerini açıklayarak “İyi bir plan yapılıp yollar açıldıktan sonra her şey kendiliğinden gelecek” dedi.



Konak Belediyesi, eğim yüzünden ulaşımın önemli bir sorun olduğu Gültepe’yi, sosyal donatıları olan, nefes alınacak bir bölgeye dönüştürmek için çalışmalarını hızla devam ettiriyor. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Uçan Yol’ projesi de oradan geçecekti” vurgusunu yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, merkeze yalnızca 7-8 kilometre uzaklıkta olmasına karşın, eğim nedeniyle Gültepe’ye bazı hizmetleri götürmekte zorlandıklarını da açıkladı. 

 

Gültepe’nin 60 bin nüfuslu bir Anadolu şehri büyüklüğünde olduğuna dikkat çeken Başkan Sema Pekdaş, “Alan ise daracık. Bütün yapılaşma ayrık nizam. Orada ortalama parsel büyüklüğü 120 metrekare, binaların çoğu ruhsatsız. Bütün teknik altyapı çalışmalarını yaptık. İstekler toparlandı” diye konuştu. Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 700 metrekareden aşağıya bir parsele inşaat yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Sema Pekdaş, şunları söyledi: “700 metre sınırında bıraktık. Ama bir kademelendirme var; 5 kat, 7 kat, 10 kat olmak üzere. Tek tip konut yapmak da doğru değil. Daha ayrık nizamda, araları daha açık olduğu inşaat yapılarının olması hedefimiz.” Konak’ta ciddi bir roman nüfusu olduğuna da vurgu yapan Başkan Pekdaş, sözlerini şöyle noktaladı: “Avrupa’nın en fazla Roman nüfusu olan yeri bizmişiz. Konak’ta. gündüz ve gece insan sirkülasyonu 1 milyon 300 binin altında değil. Bütün  İzmir  kentine hitap eden bir bölgeyiz.”dedi. 


Geri Dön