28 / 03 / 2024

Gültepe'nin kaderi yeni imar planıyla değişecek!

Gültepe'nin kaderi yeni imar planıyla değişecek!

İzmir’in kalbi Konak’ta plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe’nin kaderi, Konak Belediyesi’nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek.



Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları’nca Gültepe’de düzenlenen toplantıda semtte yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nun (Ege KARSFED) ev sahipliğinde yapılan toplantıya CHP  İzmir  İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, partili ve semt sakini kadınlar katıldı. Ege KARSFED’in dernek lokalinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Gültepeli kadınları dinleyen Başkan Pekdaş, “Kadınların yaptığı her iş anlamlı ve güzel iştir. Birbirimize güç vermek açısından da yanınızda olmaktan mutluyum. Hep birlikte birbirimizin gücüne güç katalım” dedi.  Kısıtlı bütçeye rağmen halka en iyi hizmeti üretmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, Gültepe’nin kanayan yarası olan imar sorununun çözümü için başlattıkları çalışma hakkında da bilgi verdi.


ODTÜ İŞBİRLİĞİYLE YAPILIYOR


Bir dönem belediyelik de olan Gültepe’nin yıllardır çözüme kavuşmayan imar sorununa neşter vurduklarını dile getiren Başkan Pekdaş, bölgenin kaderini değiştirecek yeni imar planlarının çok kısa zaman içinde tamamlanacağını müjdeledi. Bölge için en doğru planı belirlemek adına yoğun mesai harcadıklarını belirten Pekdaş, “Gültepe’nin hiçbir parseli kullanılabilir durumda değil. Bu nedenle Gültepe’de imar uygulamalarını durdurduk. Yeni imar planı çalışmalarını başlattık. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile işbirliğinde çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde vatandaşla paylaşacağız” diye konuştu.


SPOR SALONU MÜJDESİ


Toplantıda Başkan Pekdaş, Gültepeli kadınlara bir de spor salonu müjdesi verdi. Toros Mezarlığı’nın karşısında atıl durumda bulunan ekmek fırınının arazisinin tahsisini Maliye Bakanlığı’ndan istediklerini dile getiren Pekdaş, bu tahsisin gerçekleşmesi halinde araziye bir spor salonu inşa edeceklerini belirterek, “Bu spor salonu tamamlandığında Gültepeli kadınlarımız ve çocuklarımız spor yapabilecekleri bir merkeze kavuşmuş olacaklar” dedi.  Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer halka dokunmak, sorunları olduğu yerde dinlemek ve birlikte çözüm üretmek amacıyla semtlerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, Başkan Pekdaş’a kendilerine destek verdiği için teşekkür etti. Buluşma sonunda Gültepeli kadınlar Başkan Pekdaş’la hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


Konak Belediyesi


Haber Ege Telgraf'ta şu şekilde yer aldı;


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kollan'nea Gültepe'de düzenlenen toplantıda semtte yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun (Ege KARSFED) ev sahipliğinde yapılan toplantıya CHP İzmir II Kadın Kollan Başkanı Nurşen Balcı, CHP Konak ilçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, partili ve semt sakini kadınlar katıldı. 


Ege KARSFED'in dernek lokalinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Gültepeli kadınları dinleyen Başkan Pekdaş, "Kadınların yaptığı her iş anlamlı ve güzel iştir. 

Birbirimize güç vermek açısından da yanınızda olmaktan mutluyum. Hep birlikte birbirimizin gücüne güç katalım" dedi. Kısıtlı bütçeye rağmen halka en iyi hizmeti üretmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, Gültepe'nin kanayan yarası olan imar sorununun çözümü için başlattıkları çalışma hakkında da bilgi verdi. 


Ege Telgraf


Haber, Habertürk Egeli'de şu şekilde yer aldı;

İzmir'in Konak ilçesinde, plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe'nin kaderi, Konak Belediyesi'nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İlçe Kadın Kolları'nca Gültepe'de düzenlenen toplantıda, semtin kadınlarıyla biraraya geldi. Gültepe'nin, yıllardır çözüme kavuşmayan imar meselesine neşter vurduklarını söyleyen Başkan Pekdaş, yeni imar planlarının çok kısa zaman içinde tamamlanacağını müjdeledi. Bölge için en doğru planı belirlemek adına yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğiyle çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde vatandaşla paylaşacağız." diye konuştu. 

Başkan Pekdaş, Gültepeli kadınlara Toros Mezarlığı karşısında bir spor salonu yapılacağı müjdesini de verdi. 


Habertürk Egeli


Haber Hürriyet Ege'de şu şekilde yer aldı;


İzmir'in kalbi Konak'ta plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe'nin kaderi, Konak Belediyesi'nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek. 


Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gültepe imar planlarının ODTÜ işbirliğiyle yeniden hazırlandığını, çalışma bittiğinde semtin kaderinin değişeceğini söyledi. 


Hürriyet Ege


Haber Posta Ege'de şu şekilde yer aldı;


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu lokalinde Gültepeli kadınlarla biraraya geldi. 

Pekdaş, bölgenin kanayan yarası olan imar sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. Gültepe'de imar uygulamalarını durdurduklarını aktaran Başkan Pekdaş, "Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile işbirliğinde yeni imar planı hazırlıyoruz" diye konuştu.


Posta Ege


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;

İzmir'in Konak ilçesinde, plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe'nin kaderi, Konak Belediyesi'nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İlçe Kadın Kolları'nca Gültepe'de düzenlenen toplantıda, semtin kadınlarıyla biraraya geldi. Gültepe'nin, yıllardır çözüme kavuşmayan imar meselesine neşter vurduklarını söyleyen Başkan Pekdaş, yeni imar planlarının çok kısa zaman içinde tamamlanacağını müjdeledi. Bölge için en doğru planı belirlemek adına yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğiyle çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde vatandaşla paylaşacağız." diye konuştu. Başkan Pekdaş, Gültepeli kadınlara Toros Mezarlığı karşısında bir spor salonu yapılacağı müjdesini de verdi. 


Hürses


Geri Dön