29 / 03 / 2024

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlediği 29 köyün içme suyu deposunu güneş enerjili tam otomatik klorlama sistemiyle donattı.



Köye yönelik hizmet çeşitliliğini her geçen gün artıran İl Özel İdaresi, 5302 sayılı kanunun kendisine verdiği görevleri hem günün şartlarına uygun şekilde gerçekleştiriyor, hem de bölge de ilk olabilecek hizmetleri birer birer faaliyete geçiriyor.

Bu bağlamda il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından mutlaka klorlanması gerektiği belirlenen 29 köyün içme suyu deposu için çalışma başlatan İl Özel İdaresi, deneme süresinde başarılı sonuç elde ederse bundan sonra yapılacak tüm içme suyu depolarına ve son yıllarda yapılan yeni depolara aynı cihazdan taktırmaya devam edecek.

Kurumun Tarım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalenin ardından başlatılan çalışmayla yüklenici firma cihazları kurmaya başlarken, firma 2 yıl boyunca teknik destek sağlayacak ve ayrıca muhtarlara ve Özel İdare teknik personeline eğitim verecek.

Merkez ilçede 6, Kelkit ilçesinde 6, Şiran ilçesinde 5, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde de 4’er olmak üzere toplam 29 köye kurulacak olan cihazların kurulumu işlemi Ocak ayı başına kadar tamamlanmış olacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, tam otomatik güneş enerjili ORP sensörlü klorlama cihazlarının depodaki su seviyesini sürekli kontrol ederek yükleme miktarını belirlediğini belirterek, 2 yıl boyunca cihazların bakımının da ilgili firma tarafından yapılacağını söyledi.

Sistemin bundan sonra yapılacak tüm yeni içme suyu depolarında kullanılması için çalışma yaptıklarını, ayrıca son 1-2 yılda yapılan yeni depolara da kurulmasının planlandığını belirten Akdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan sıvı klor kullanılacak olan 29 güneş enerjili sistemin toplam 67 bin liraya mal olduğunu da sözlerine ekledi.


Hürriyet


Geri Dön