19 / 04 / 2024

Gümüşhane'deki otel inşaatına tepki!

Gümüşhane'deki otel inşaatına tepki!

Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi hanın yerine yapılan otel inşaatı vatandaşların tepkisine neden oldu. 



Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesi'nde inşaatına başlanılan otel projesi tepkilere neden oldu. Osmanlı döneminde Türk, Rum ve Ermenilerin bir arada yaşadığı, zengin maden yataklarına sahip Süleymaniye Mahallesi’nde yapımı süren otel inşaatının birçok esere zarar verdiği iddia edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, projenin eski haline sadık kalmayan bir restorasyon ya da yeniden inşa olduğunu söyledi. Erüz, “Otelin yapıldığı yer eski bir handı. Osmanlı döneminde kullanılan adı Suluhan olan yapı 1900’lü yılların başında kayıtlarda görmek mümkün. Han 1925’li yıllarda yıkıldı” şeklinde konuştu.

Otel çalışmasının Süleymaniye'nin tarihine zarar vereceğini söyleyen Erüz şu şekilde konuştu, “Bodrum kat ve tek kattan oluşan tarihi hanın yerine bodrum ve 3 katlı bir yapı çalışması başladı. Han yapısı şeklinde yapılacaktı. Tarihi yapının  orijinaline sadık kalınmayan bir restorasyon ya da yeniden inşaası, eski Gümüşhane’nin silüetini bozuyor. İyi niyetle yapılmış olsa dahi sonuçta tarihi dokuyu bozan bir yapı ortaya çıkıyor.”


Geri Dön