20 / 04 / 2024

Günay, restorasyonun hemen bitirilmesini istedi

Günay, restorasyonun hemen bitirilmesini istedi

Süleymaniye Darüşşifası ile kütüphanesindeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Ertuğrul Günay yetkilileri "Zamanında bitirin, sonra kötü olmayalım" diye uyardı



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Emre Bilgili ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ile Süleymaniye Yazma Esenler Kütüphanesi'nin geliştirilmesi çerçevesinde restorasyonu devam eden Süleymaniye Darüşşifası'nda incelemelerde bulundu.

Esnafı da fırçaladı
Yetkililerden restorasyonun en kısa sürede bitirilmesini isteyen Günay, "Her şey titizlikle yapılacak, zamanında yapılacak, uzatma yok. Bunu bilmiş olun. Ben sık sık gelirim, ona göre. Kötü olmayalım" uyarısında bulundu. Bakan Günay esnafı, "Süleymaniye Kütaphanesi'nin girişi böyle olur mu? Burası dünyanın en önemli yazma eserler kütüphanesinin girişi. Camiden çıkan kütüphaneyi görmüyor. Arkadaşlar toplamazsanız sergileri kaldırtırım" diye uyardı.

Çağdaş bir görünüm
Günay bir gazetecinin "Kuru fasulyeciler de kaldırılacak mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Bence hepsi aynı durumda. Ancak Süleymaniye Kütüphanesi'nin ana girişine, kütüphaneyi çağrıştıran bin görünüm verilmesi gerekir. Elbette burada bir ticari fonksiyon olacak, ama hepsinin bu tarihi ortamın dokusuna uygun olması lazım." Buraya şemsiye, tezgah, sandalye bir şey konulmayacak" söyleriyle uyardı.
Gazete Habertürk


Geri Dön