23 / 04 / 2024

  Mal sahibi ölmeden tapuya şerh konur mu

  Mal sahibi ölmeden tapuya şerh konur mu

Posta yazarı Tamer Heper, '3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001'de ikinci evliliğini yaptı. Üvey annem yüzünden babam benimle görüşmeyi kesti. Onların oturduğu evi üvey annemin üzerine yapmaması için tapuya şerh koydurabilir miyim? Hakkımı korumak için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Ev sahibi hakları 2017!

Kira sözleşmesi imzalayan mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, evini kiraya veren mal sahiplerinin yasal hakları nelerdir? İşte ev sahibi hakları 2017..

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz? Hangi durumlarda çıkarabilir?

Kira kontratında mal sahibinin sorumlulukları!

Taşınmaz mal sahibi kiralama sürecinde bazı sorumluluklara sahip oluyor. Kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmesi gereken mal sahibinin sorumlulukları nelerdir?

Kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Peki, kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları nelerdir? İşte tarafların hak ve sorumlulukları..

Ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. İşte, ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahiplerinin hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen mal sahibi her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

  Mal sahibi ölmeden tapuya şerh konur mu Haberi

  Mal sahibi ölmeden tapuya şerh konur mu

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '32 yaşında 3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001’de ikinci evliliğini yaptı. Ben üvey annemi çok seviyordum. Ancak 2017’de ben evlenip kendi evime geçtikten sonra gerek söylemleriyle gerek hal ve hareketleriyle babamı bana düşman ederek aramızı bozdu ve babam beni her yerden engelleyerek görüşmeyi kesti. Ben evlenmiş evlat olarak, babamın onların oturduğu evi üvey annemin üzerine yapmaması için tapuya şerh koydurabilir miyim? Mallarının üzerindeki hakkımı korumak için ne yapabilirim? Babam 64 yaşında' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

32 yaşında 3 yıllık evli bir kadınım. Öz babam 2001’de ikinci evliliğini yaptı. Ben üvey annemi çok seviyordum. Ancak 2017’de ben evlenip kendi evime geçtikten sonra gerek söylemleriyle gerek...