05 / 05 / 2024

1+1 daireler yasaklandımı

1+1 daireler yasaklandımı

Türkiye’de 1+1 ev patlaması yaşanıyor. Peki ama neden? Özel hayatın mahrumiyeti korunsun ancak olayın sosyal ve güvenlik boyutu alarm veriyor. Nereden çıktı bu evler? Dünyadaki uygulamaları nasıl, uzmanlarına sorduk.

Elite Concept Fikirtepe'de 1+1 daireler 586 bin TL!

Şua İnşaat imzası ile hayata geçirilen elite concept projesinde 1+1'den 4+1'e kadar tüm daire tipleri yer alıyor. Projedeki 1+1 daireler kısa sürede kiraya verilebilmesi nedeniyle en cazip konut yatırımı seçeneği olarak öne çıkıyor

İstanbul'da 1+0 daireler yasaklandı!

İstanbul İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe giriyor. Yeni imar planı ile İstanbul'da 1+0 daireler yasaklandı. 

Stüdyo ve 1+1 daireler bulundukları siteye zarar mı veriyor?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "stüdyo ve 1+1 daireler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

1+1 daire yapımı yasaklandı mı 2017?

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yer alan Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+0 (stüdyo tipi) dairelerin yapımı yasaklandı. Peki, aynı yönetmelik ile 1+1 daire yapımı da yasaklandı mı?

Portre Sahil'de 2+1 daireler 499 bin 500 TL'den satılıyor!

Kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Portre Sahil, Pendik sahile yakın konumuyla yatırımcıya büyük avantaj sağlıyor. Lansman dönemine özel cazip fiyatların sunulduğu projede 2+1 daireler 499 bin 500 TL’den başlıyor.

Hem oturum hem de yatırım için stüdyo ve 1+1 daireler daha cazip!

Konut almak isteyenler için ekonomik açıdan daha ulaşılabilir olan stüdyo ve 1+1 daireler, amorti süreliğinin kısalığı nedeniyle de hem konutta oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Büyükçekmece'de Romanlar'a 3 katlı 2+1 daireler yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Roman vatandaşlarımızı mağdur etmeden yaşam koşulları ve kültürleri göz önünde bulundurularak onlar için 3 katlı 2+1 daireler inşa edip kendilerine teslim edeceğiz. " dedi.

1+1 eşyalı daireler Suriyeli mülteciler tarafından ilgi görüyor!

Güvenlikli sitelerin 1+1'lerine Suriyeli mültecilerden yoğun talep var. Ev sahipleri de değerinin üstünde kiranın 6 ayını da peşin ödeyen Suriyeli'yi seçiyor.

Bakan Şimşek: 1,3 milyon mükellef kira beyanı yaptı!

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi..

Ekrem İmamoğlu, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım'ı ziyaret etti!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım Site Yönetimi’ni ve bölgedeki esnafları ziyaret etti. Toplantıda İhlas Marmara Evleri 1. Kısım'a kazandırılacak hizmetler görüşüldü...

Manisa Oğuzhan Sitesi'nde 1+1 daireler 120 bin TL'den!

Uygun İnşaat tarafından hayata geçirilen Manisa Oğuzhan Sitesi projesi 2 etap şeklinde yükseliyor. Toplam 204 adet daireden oluşan proje Manisa İl'inde yükseliyor. Manisa Oğuzhan Sitesi'nde 1+1 daireler 120 bin TL'den satışta sunuluyor.

Resim İstanbul Orman Sancaktepe'de 4 bin 203 TL peşinatla 2+1 daireler!

Birden fazla ödeme seçeneği ile satışların devam ettiği Resim İstanbul Orman Sancaktepe projesinde yer alan konutlardan 2+1 daireler için peşinatlar 4 bin 203 TL'den başlıyor.

Avrupa Konutları Kale' de 1+1 daireler 593 bin TL' den başlıyor!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Kale projesinde toplam 599 adet daire bulunuyor. Avrupa Konutları Kale' de 1+1 daireler 593 bin TL' den başlıyor.

1+1 daireler yasaklandımı Haberi

1+1 daireler yasaklandımı

Google ya da her hangi bir arama motoruna girip “1+1 günlük kiralık” yazdığınızda, karşınıza ne çıkıyor biliyor musunuz? Tam 106 bin sonuç! İstanbul’da gül resmi üzerine “Günlük-gecelik kiralık” yazan mı dersiniz yoksa kandil ve şarap kadehi fotoğrafı eşliğinde Akdeniz evleri mi? Türkiye’nin dört bir yanındaki 1+1 evler, yani bir yatak odası bir oturma odasından oluşan konutlar revaçta. Büyük şehirlerde yeni yapılan toplu konutlarda 1+1 evlere ağırlık verilirken, eski 3+1 evlerde yeniden dizayn edilerek 1+1’e dönüştürülüyor. Peki ama neden? Resmi kayıtlara göre 25 bini aşan 1+1 evleri kim, neden tercih ediyor? İşin özel hayat kısmı bir tarafa ama kayıt dışı ekonomi ve güvenlik, sosyal yapı sorunları da dikkat çekiyor.


FLAT AND SHARE AKIMININ YANSIMASI


Aslında her şey de olduğu gibi Batı’da başlayan...