29 / 03 / 2024

15 bin lira konut yardımı

15 bin lira konut yardımı

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmeliğin yarın yürürlüğe girmesi ile birlikte devlet ilk kez ev alacaklara 15 bin lira konut yardımı yapacak. İşte 15 bin lira konut yardımı başvuru adımları..

15 bin TL ile 30 bin TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar? 

Türkiye'de bankacılık sektörü, Merkez Bankası'nın son faiz kararları ile beraber hareketli günler geçiriyor. Buna göre, gerçekleştirilen yeni politikalar ve sıkılaştırma adımları, bankalar arasındaki mevduat faizi rekabetini de arttırdı. Buna göre, özellikle, 15 bin ile 30 bin lira arası mevduat yat

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

DİSK-AR'ın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı 2018 yılında yüzde 62 şeklinde iken 2024 yılında bu oran yüzde 18’e geriledi. Böylelikle de emekli vatandaşların asgari ücrete göre kaybı yalnızca 2024 yılında 15 bin Türk Lirası şeklinde oldu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Bunu yapanın hesabına her ay tıkır tıkır 15 bin 758 lira yatacak! Acil bakın!

Bunu yapanın her ay hesabına tıkır tıkır 15 bin 758 lira yatacak. İşte vadeli mevduat hesabı ile ilgili detaylar...

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis'te!

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, gaziler,  şehit yakınları ve vazife malullerine, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, 15 bin Türk Lirası ikramiye verilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi.

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

EYT'lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

EYT'li emekliler için devlet tarafından 15 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Emeklilerin maaşlarının ne zaman ödeneceği ve promosyon ödemelerinin nasıl gerçekleştirileceği, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi.

EYT’lilerin cebine fazladan 15 bin TL girecek! Haberi alan emeklilerin sevinçten ağzı kulaklarına varıyor!

​​​​​​​EYT'nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ilk maaşlar nisanda ödenecek. EYT’li vatandaşların bir sonraki gündemi emekli promosyon ödemeleri olacak. Daha önce 10 bin TL’yi gören emekli maaş promosyonları için 15 bin lira rakamı konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Son dakika.... Devlet, başvurana koşulsuz şartsız 15 bin lira ödeyecek! Başvuru süresini kaçırmayın!

Milyonları ilgilendiren açıklama yapıldı.  Başvurana 15 bin lira ödeme yapılacak ancak başvuru tarihi önemli. Kaçırmayın.

Ortalama satılık konut metrekare fiyatı 15 bin TL'ye ulaştı! Ev alacaklar dikkat! 

Geçtiğimiz senenin Kasım ayına göre, Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı yüzde 174,1 arttı ve 15 bin 072 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Vakıfbank’tan emeklilere 15 bin lira düşük faizli kredi!

Emekli vatandaşlara Vakıfbank’tan güzel haber geldi. Milyonlarca kişiye 15 bin lira ödeme yapılacağı açıklandı. Düşük faizli kredi kampanyasına ilişkin araştırmalar başladı. İşte Vakıfbank tarafından verilen 15 bin liralık kredi hakkında tüm ayrıntılar…

15 bin lira konut yardımı Haberi

15 bin lira konut yardımı

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmeliğin yarın yürürlüğe girmesi ile birlikte devlet ilk kez ev alacaklara 15 bin lira konut yardımı yapacak.


Yönetmeliğe göre, tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına devlet belli oranlarda ve belli miktarlarda destek oluyor.


Devre mülklere verilmeyen bu konut yardımı,  kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar için veriliyor.


15 bin lira konut yardımı için yarından itibaren bankalara müracaat edilebiliyor. 15 bin lira konut yardımı başvuru adımları şu şekilde sıralanıyor:


15 bin lira konut yardımı başvuru adımları..


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak...