24 / 04 / 2024

15 dakikalık şehir nedir

15 dakikalık şehir nedir

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

İstanbul tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun seçim kampanyasının temel yaklaşımı olarak gündeme gelen 15 dakikalık şehir kavramı İstanbul'da da hayata geçirilebilir mi? İstanbul, yaşayan, insan dostu, tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak'taki 342 konutun kuralarını çekti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'taki 342 konutun kura çekilişini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kura çekilişiyle 15 yıllık hasret de son buldu...

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! İBB ilkokul ve lise mezunu işçi alınacak!

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber! İlkokul ve lise mezunu işçiler için dolgun maaşlı iş imkanları sunuluyor. İBB, 13-15 Haziran tarihleri arasında başvuruları kabul edecek ve toplamda 61 personel alımı gerçekleştirecek.

Antalya Hali'nde şok ucuzluk! Roka 1.50 lira, maydanoz 2 lira, soğan 5 lira! İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 15 Aralık 2022 fiyatları yayımlandı. Halde, Roka 1.50 lira, maydanoz 2 lira, soğan 5 lira fiyatlarla satışa sunuldu. İşte diğer ürünler ve 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

İzmir Büyükşehir'den arsa fırsatı! Çiğli'de 15 arsa satılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Çiğli'de yer alan 15 arsayı 2 milyon 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor... 

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehitkamil'de gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış ihalesi 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...

Konya Büyükşehir Belediyesi 36 ay taksitle arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan sanayi tesis alanı imarlı arsayı 36 ay taksitle satışa çıkardı. Yatırımcıların yakın markaja aldığı ihale 19 Nisan 2022 tarihinde saat 15:30'da gerçekleştirilecek.

Samsun Büyükşehir 15.3 milyon TL'ye sağlık tesis alanı imarlı arsa satıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan arsayı 15 milyon 255 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

15 dakikalık şehir nedir Haberi

15 dakikalık şehir nedir

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; koronavirüs salgını toplum hayatı, konut ve mekân kurgularının da yeniden tasarlanması ihtiyacı oluşturdu. Kentsel yerleşim alanlarının sürdürülebilir ve insan odaklı düzenlenmesi amcıyla geliştirilen yeni teori ve modeller, salgının ardından dünyada toplumsal yaşam için daha çok insan merkezli bir mimari hayata geçiriyor.

Altınbaş Üniversitesi MDBF Mimarlık Bölümü Öğr. Üy. Prof. Dr. Aykut Karaman, Paris Sorbonne Üniversitesi’nden Profesör Carlos Moreno’nun önerdiği, ‘15 Dakikalık Kent Modeli’ ile şehrin mekânsal ve sosyal yaşamının yeniden kurgulanması ile ilgili yeni bir yaklaşım oluşturduğnu dile getirdi. Kent insanının kent yaşamının sürdürülebilir ve konforlu olması için ev, iş, sosyalleşme, kültürel gereksinme gibi...