26 / 04 / 2024

16/9 kuleleri yıkım

16/9 kuleleri yıkım

Zeytinburnu'nda tarihi siluete etkisi nedeniyle hakkında ‘traş’ kararı verilen 16/9 kulelerini yıkmaya talip olan çıkmadı. Kulelerin sahibi Astay Gayrimenkul ihaleye itiraz etti. ‘Traş’ın zamanı belirsiz.

16/9 kuleleri lego tekniğiyle mi tıraşlanacak?

16/9 kuleleri için Danıştay yıkım yolunu açtı. Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Lego tekniğiyle tıraşlama mümkün” derken, müteahhit firma bina sakinlerine, ‘Yıkım yok, sakin olun’ dedi.

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Fırtına Vadisi’ndeki 9 kaçak yapı için yıkım ihalesi!

Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına üzerinde inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından belirlenen 9 yapı için yıkım ihalesi düzenlendi. 

Bursa'da 16 okula yıkım kararı!

Bursa'da MEB’in yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 16 ilk ve orta öğretime bağlı okul hakkına yıkım kararı verildi.

Bağcılar THY Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı!

Bağcılar'da yer alan THY Sitesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı. 444 konuttan oluşan THY Sitesi yenilenerek 10 bloklu, 696 konutluk ve 9 dükkanlık proje haline gelecek.

Çamlıca'daki TV kuleleri yıkılacak!

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kütük, "Çamlıca'daki televizyon kuleleri yıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 360 küsur metrelik bir kule yapılıyor. 6 aya kadar bitirip teslim edecekler" dedi.

Gaziantep Şehitkamil'deki 16 metruk bina yıkıldı!

Şehitkamil Belediyesi, Yaprak Mahallesi’nde bulunan ve mahalleliler açısından çeşitli sıkıntılara neden olan 16 haneli metruk bölgede yıkım çalışması gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Şırnak İdil'deki hasarlı evlerin yıkımına durdurma kararı!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

16/9 kuleleri yıkım Haberi

16/9 kuleleri yıkım
İstanbul’un tarihi siluetine etkisi nedeniyle üst katlarının ‘traş’lanmasına karar verilen Zeytinburnu’ndaki 16/9 kulelerini yıkacak kimse bulunamadı! İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin yıkım kararını Danıştay 14. Daire onaylayınca Zeytinburnu Belediyesi yıkım için 2 Eylül’de sessiz sedasız ihaleye çıktı. Ancak ihale şartnamesine “Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez” şartı getirildi. İhaleye kimse katılamayınca ihale iptal edildi. 16/9 kulelerinin sahibi Astay Gayrimenkul AŞ’de ihaleye itiraz edip dava açtı. Şimdi Zeytinburnu Belediyesi’nin ya pazarlık usulü ya da en kısa sürede ikinci kez ihaleye çıkması gerekiyordu. Ama dava sonuçlanana kadar yıkım için tekrar ihaleye çıkılamayacak. ‘Traş’ın ne zaman olacağı belirsiz!



23 KATA İNDİRİLECEK


Zeytinburnu’ndaki gökdelenlerin uygulama imar planları ile yapı ruhsatları da daha önce iptal edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Danıştay kararının ardından siluet için her semte bir...