25 / 04 / 2024

1965 yılında İstanbul köyleri

1965 yılında İstanbul köyleri

1965 yılında İstanbul köylerinin su ihtiyacının tamamen halledilmesi için, İl Bayındırlık Müdürlüğü tarafından 5 yıllık yapı programı hazırlanmış. 5 yıllık planda, İstanbul'a bağlı 280 köyün su sıkıntısı giderilecekmiş.

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1973 yılında Altunizade'de 400 yataklı huzur evinin temeli atılmış!

1973 yılında İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade'de yaptırılacak olan 400 yataklı hastane ve huzurevlerinin temeli, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından atılmış.

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

1971 yılında Belediye Başkanı, servetini Zeynep Kamil'e bağışlamış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi'nin başkanı Fahri Atabey, bütün servetini Zeynep Kamil Hastanesi'ne bağışlamış. Eniştesi Orgeneral Asım Gündüz'den kendisine kalan serveti de Hastanenin daha iyi idare edilmesi bağışlamış.

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak yedi metre genişletilecekmiş, trafiğin tıkanmadan akması sağlanacakmış.

1971 yılında Çamlıca'da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri'nin temeli atılmış!

1971 yılında İstanbul Televizyonu'nun temeli Çamlıca Tepesi'nde temeli atılmış. 5 bin 400 metrekarelik bir saha üzerinde yayılacak olan verici istasyonu ile İstanbullular Ankara'dan naklen yayın izleyebilecekmiş.

1970 yılında İstanbul'da trafik polisleri kuleden yolları kontrol edeceklermiş!

1970 yılında İstanbul Belediyesi, şehirde trafik düzenini sağlamak için yeni uygulamalar uygulayacakmış. Trafik yükü fazla olan bölgelerde, polis iki metre yükseklikteki kulelere yerleşip yolları kontrol edecekmiş.

1970 yılında her 5 bin çocuğa bir park düşüyormuş!

1970 yılında İstanbul'da her 5 bin çocuğa bir park düşüyormuş. İstanbul'da aynı yıl, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaptırılan 135 çocuk park ve bahçesi bulunuyormuş.

1970 yılında İstanbul'da usulsüz tapu dağıtılmış!

1970 yılında İstanbul'da usulsüz tapu dağıtılmış. Belediye malı arsaların bazı şahıs ve kooperatiflere usulsüz olarak tahsis edildiği iddia edilmiş. Belediye Mesken ve Gecekondu Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmış.

1970 yılında Hükümet kararı alındığı takdirde Metro inşaatına başlanacakmış!

1970 yılında İstanbul Metrosu'nun fizibilite raporu Rus uzmanlar tarafından hazırlanıyormuş. Metro için gerekli hükümet kararı alındığı takdirde ihaleye çıkartılıp inşasına başlanacakmış ve metro 1 milyar liraya mal olacakmış.

1968 yılında Galata Kulesi aylık 30 bin liraya kiraya verilmiş!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi'ni kiraya vermiş. Turistik site haline getirilen Galata Kulesi'ne giriş biletle olacakmış. Kule, aylık 30 bin liraya kiraya verilmiş.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya başlatılmış!

1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya açmışlar. 68 kuşağının sevilen simalarından Metin Eşrefoğlu ve Gündüz Taner, Taksim'de yağlı boya ile protesto yazıları yazmışlar.

1965 yılında İstanbul köyleri Haberi

1965 yılında İstanbul köyleri

Köy içme suları 5 yıllık planı bu yıl uygulanmaya başlanıyor.


İstanbul'un 280 köyünden 25'i su sıkıntısı çekiyor.


  İstanbul köylerinin su ihtiyacının tamamen halledilebilmesi için, İl Bayındırlık Müdürlüğü tarafından 5 yıllık yapı programı hazırlanmıştır.

  1965 yılından itibaren uygulanacak olan 5 yıllık planın ilk yapı programını finanse edebilmek için, İl Özel İdare bütçesine 2 milyon lira ödenek konulmuştur. Bu ödenekle Silivri ve Çatalca ilçelerine bağlı 14, Şile ilçesine bağlı 5, Beykoz ilçesine bağlı 8, Yalova ilçesine bağlı 6 köyde olmak üzere 33 köyün su ihtiyacı karşılanacaktır.

  İstanbul Vilayeti'ne bağlı 280 köyden halen 25 tanesi büyük ölçüde su sıkıntısı çekmekte, 70 köyün suyu da ihtiyacı karşılayamamaktadır. İl Bayındırlık Müdürlüğü'nün hazırladığı 5 yıllık yapı programının uygulanması sonucunda, köylerin muhtelif gelişmeleri de dahil olmak üzere,...