26 / 04 / 2024

1981 yılında İstanbul

1981 yılında İstanbul

1981 yılında Siyasi ve Sosyal Araştırma Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Sempozyumu'nda İstanbul'un kaldıramayacağı nüfusa ulaştığı belirtilmiş. İstanbul'a gelen 40 bin ailenin 15-20 bini yasal yapılar da 20-25 bini ise gecekondularda oturuyormuş.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

1981 yılında kalorifersiz daire daha çabuk alıcı buluyormuş!

1981 yılında yakıt parasının astronomik bir düzeye çıkması nedeniyle, ev sahibi olmak isteyenlerin tercihlerinde önemli değişiklikler olmuş. Yeni daire almak isteyenler, ''Sakın kaloriferli olmasın'' demeye başlamışlar.

1982 yılında İstanbul'un çehresi günden güne değişiyormuş!

1981 yılında İstanbul'un çehresi gizli gizli, yavaş yavaş güzelleşiyormuş. Orgeneral İsmail Hakkı Akansel'in 11 aylık belediye başkanlığı döneminde, İstanbul'da 2 bin 45 yasal olmayan işletme kapatılmış.

1981 yılında tarihi Göksu mesiresi eski haline getirilecekmiş!

1981 yılına Göksu adeta yeniden doğacakmış. Tarihi Göksu mesiresi, İstanbul Belediyesi tarafından eski haline getirilecekmiş. İstanbul Belediyesi, 50 bin metrekarelik mesire alanında Boğaziçi'nin yitirilen güzelliklerini tekrar canlandıracakmış.

1981 yılında Boğaz Tüp Geçişi için ilk anlaşmaya varılmış!

1981 yılında Yenikapı ile Fenerbahçe arasında, deniz dibine yapılması düşünülen Tüp Geçit için ilk anlaşmaya varılmış. Ön araştırma çalışmasını bir Amerikan firması ile birlikte bir Türk firması yapacakmış.

1981 yılında İstanbul'da binlerce konut müşteri bekliyormuş!

1981 yılında İstanbul'da 10 bin konut alıcı bekliyormuş. Satılamayan konutlara bağlı kalan para 15 milyar lirayı bulmuş. Konut satışlarında ki durgunluğun kira fiyatlarını artırdığı da öne sürülmüş.

1981 yılında Eminönü'nde çok katlı otopark isteniyormuş!

1981 yılında Eminönü'nde bulunan belediye otoparkı yetersiz kalmaya başlamış. Otomobillerine yer bulmak için her gün çeşitli güçlüklerle karşılaşan şoförler, Eminönü ve Sirkeci'ye Karaköy'deki gibi çok katlı otoparkın yapılmasını istemişler.

1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!

1981 yılında kanunsuz işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş. İstanbul'da 700 bin kişi gecekonduda yaşıyormuş ve gecekonduların kapladığı alan Anadolu Yakası'nda 900 hektar, Avrupa Yakası'nda ise bin 400 hektara ulaşmış.

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışındaki işçilerimiz ortak edilecekmiş!

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışında çalışan işçiler döviz karşılığı ortak edilecekmiş. Kamulaştırılan arazilerin eski sahiplerine de yatırımlara katılma fırsatı verilecekmiş ve senetlerle ortaklık sağlanacakmış.

1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!

1981 yılında sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi çalışmalara başlanmış. Bebek'ten Kavaklar'a uzanan Boğaz yolundaki yapıların yıkılmasıyla yeşillendirme çalışmalarına

1980 yılında İstanbul'da bir gecekondu 1 milyon liraya satılmış!

1980 yılında Kocamustafapaşa'da 7 odalı bir gecekondu 1 milyon liraya satılmış. Gazete ilanı satılığa çıkarılan 102 metrekare büyüklüğündeki gecekondu iki Ermeni vatandaş tarafından 1 milyon liraya satılmış.

1982 yılında İstanbul'da 115 bin gecekondu varmış!

1982 yılında İstanbul'da 115 bin gecekondunun bulunduğu tespit edilmiş. Vilayette yapılan toplantı sonrası alınan karar ile 2 Haziran 1981 yılında sonra yapılan tüm gecekondular Belediye tarafından yıktırılacakmış.

1981 yılında Kartal'da bir ölüm gölü varmış!

1981 yılında Kartal Soğanlık'ta kaynak sularından oluşan bir gölcükte rengarenk nadide akvuryum balıklarından binlercesi yaşıyormuş. Bu balıkları tutmak isteyen çocuk ve gençlerden 30 kişi boğularak ölmüş.

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.

1981 yılında Kadıköy ve çevresi SİT bölgesi ilan edilmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Kadıköy ile birlikte 10 semti SİT bölgesi ilan etmiş. Kadıköy'de çevresinde yeşil ve tarihi kalıntı olan arsaya 3 kattan yüksek bina yapılamayacakmış.

1981 yılında İstanbul'a her yıl 40 bin aile geliyormuş!

1981 yılında Siyasi ve Sosyal Araştırma Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Sempozyumu'nda İstanbul'un kaldıramayacağı nüfusa ulaştığı belirtilmiş. İstanbul'a gelen 40 bin ailenin 15-20 bini yasal yapılar da 20-25 bini ise gecekondularda oturuyormuş.

1981 yılında Boğaziçi SİT Planı askıda kalmış!

1981 yılında İstanbul Nazım Plan Bürosu ile Anıtlar Yüksek Kurulu'nun hazırladığı plan Ankara'da yapılan toplantıda karara bağlanamadığı için askıda kalmış. Bakanlık, İstanbul Belediyesi'nin de görüşünün alınmasına karar vermiş.

1981 yılında evden çıkaramayınca kiracısı ile oturmaya başlamış!

1981 yılında Mehmet Kurt isminde bir ev sahibi, evinden çıkarak işine daha yakında bir evde oturmak istemiş. Kiralık ev bulamayınca, kiracısı da ev bulamayınca aynı evde beraber oturmaya başlamışlar.

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy tüp geçidi 7 yılda tamamlanacakmış!

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy arasında deniz dibine yapılacak tüp demiryolu geçidi 7 yılda tamamlanacakmış. 100 milyar liraya mal olacak proje için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Teşkilatı 250 bin dolar bağışlamış.

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.

1981 yılında Sultanahmet ile sahil arası kamulaştırılacakmış!

1981 yılında İstanbul'da Sultanahmet Cami ile sahil surları arasındaki alan, Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılacakmış. Kamulaştırılarak turizme açılan saha da İstanbul'un en büyük turistik alışveriş merkezi kurulacakmış.

1981 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün kaderi belli olacakmış!

1981 yılında İstanbul Galata Köprüsü'nün yerine yenisinin yapımı çalışmalarına başlanmış. Japonlar tarafından hazırlanan 3 tip ön etüt projesinden birine karar verilirse tarihi köprü sökülecek ya da sadece yayalar için açık tutulacakmış.

1981 yılında Haliç'in temizlenmesi için komisyon kurulmuş!

Fabrika artıkları ve bakımsızlık yüzünden balçık haline gelen Haliç'in temizlenmesi için 1981 yılında komisyon kurulmuş. Komisyon, bakımsızlık yüzünden bir balçık haline gelen Haliç'in temizlenmesi için izlenecek yolu saptayacakmış.

1981 yılında kiralık ev varmış ama kiracı yokmuş!

1981 yılında bir gecekondunun aylık kirası 5 - 6 bin lira arasında değişiyormuş. Pendik'te İmar ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan, bin 500 liraya kiraya verilecek 2 yatak odalı geniş dairelere kiracı bulunamıyormuş.

1981 yılında İstanbul Haberi

1981 yılında İstanbul



İstanbul'a her yıl 40 bin yeni aile geliyor


 SİSAV'ın düzenlediği İstanbul Sempozyumu'nda İstanbul'un kaldıramayacağı bir nüfusa ulaştığı belirtildi. Trafik sorununa tek bir kuruluşun sahip çıkması önerildi. Sempozyuma bugün de devam edilecek. 

  İSTANBUL'un sorunlarına çözüm yolları aramak amacıyla düzenlenen ''İstanbul Sempozyumu'' dün Tarabya Oteli'nde başlandı. 

  Kısa adı SİSAV olan Siyasi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nca düzenlenen toplantıya İmar ve İskan Bakanı Dr. Şerif Tüten, İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Belediye Bakanı




Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Müsteşarı ile çok sayıda bilim adamı ve...