18 / 04 / 2024

1991 yılında Ortaköy

1991 yılında Ortaköy

1991 yılında Ortaköy yeni bir yüze kavuşacakmış. Turizm Bakanlığı'ndan alınan teşvikle ''Ortaköy Meydanı Projesi'' ihale çıkacakmış. Ortaköy Meydanı ve kıyıları, Kabataş Lisesi'nden Boğaziçi Köprüsü'nün ayağına kadar uzatılacakmış.

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

1946 yılında Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakılmayacak!

1946 yılında uygulanacak imar planına göre büyük ana yollar sahillerden geçecekmiş. İmar planını tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakmayacakmış.

1945 yılında Ortaköy ile Bebek arasının imar planı hazırlanmış!

1945 yılında Prost, Bebek ile Ortaköy arasındaki kısmın imar planını hazırlamış. İmar planını iki kısma ayıran Prost, deniz kıyısını genişletmeyi ve bölgenin üst taraflarında iki yeni yolun açılmasını uygun görmüş.

1945 yılında Kuruçeşme imar planı tatbik edilecek!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, Bebek - İstinye yolunun tamamlanmasından sonra Kuruçeşme için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Plana göre Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'ün arkasında kurulacak bir kömür bölgesine nakledilecekmiş.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

2007 yılında Sinpaş Boğaz'ı klonlayacak!

2007 yılında Sinpaş, Boğaz'ın Ortaköy'den Anadoluhisarı'na kadar olan görünümünü 'klonlamaya' hazırlanıyormuş. Bu bölgede yer alan tarihi yalıların bir benzerini 1.5 kilometre uzunluğunda 'suni boğazın' kenarına inşa edecekmiş.

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

2006 yılında Avrupa Konutları'nda 'Önce otur, sonra öde' sistemi!

2006 yılında Özsaya Turizm ve Gün-Er İnşaat ortak girişiminin Halkalı'da yaptığı Avrupa Konutları oturuma açılacakmış. Yapımcı şirket Avrupa Konutları'nda ilk defa 'Önce otur, sonra öde' sistemi ile konut satmış.

2005 yılında Uphill Court satışa sunulmuş!

2005 yılında Batı Ataşehir'de 410 bin metrekarelik alanda inşa edilecek, Emlak Konut GYO, Varyap ve Teknik Yapı ortak girişimi olan, Uphill Court Ataşehir satışa sunulmuş.

2006 yılında Etiler Akmerkez'in tahtı tehlikede!

2006 yılında Eczacıbaşı Grubu ve İş Gayrimenkul ortak yatırımıyla Levent'te inşa edilen 250 bin metrekare kapalı alana sahip Kanyon, yüksek kira bedelleriyle Etiler Akmerkez'in rakibi olacakmış.

2005 yılında Pelican Hill 750 milyon dolara mal olacak!

2005 yılında Kameroğlu, Keleşoğlu ve Gül İnşaat şirketlerinin ortak girişimi olan KKG İnşaat'ın Hadımköy'de inşa edeceği 520 villalık projesi Pelican Hill 750 milyon dolara mal olacakmış.

2004 yılında Ataköy Marina ve Galleria 120 milyon dolara satılmış!

2004 yılında Özelleştirme İdaresi'nin satışa çıkardığı Ataköy Marina, Galleria ile Crowne Plaza ve Holiday Inn, Denizciler Ataköy Ortak Girişim Grubu'na 120 milyon dolara (170 trilyon) satılmış.

2003 yılında Ortaköy Vadi Projesi start alacakmış!

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi, 300 dönümlük yeşil alanın korunması için Ortaköy'de 22 trilyon liraya mal olacak ''Ortaköy Vadi Projesi''ni Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirecekmiş.

1991 yılında Ortaköy Haberi

1991 yılında Ortaköy



Son günlerin gözde beldesi Ortaköy yeni bir yüze kavuşacak. Ortaköy'ün tarihi meydanı genişletilecek ve Boğaz Köprüsü ayağına kadar uzatılacak. Bu arada eski doku tüm özellikleriyle korunacak. Binaların büyük bölümü restore edilecek, deniz kıyısındaki lokantalar da salaş görünümlerinden kurtarılacak. Yeni proje ile Ortaköy'de büyük bir ada yepyeni bir görünüm kazanacak. (üstte). Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay (yanda), proje üzerinde çalışırken, bazı sokakların da yeniden düzenleneceğini söyledi.


Ortaköy'e yeni proje


Atay'dan atak


Ortaköy Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'ndan 3.5 milyar liralık teşvik alındı. Tarihi doku korunarak meydan trafiğe kapatılacak.