29 / 03 / 2024

1992 yılında emlak piyasası

1992 yılında emlak piyasası

1992 yılında Türk zenginleri arasında yalıda oturma modası geçmiş. Yalı sahipleri Boğaziçi'ndeki bakım masraflarının fazla olduğu yalılarda oturmak yerine, ormanlık bölgelerdeki modern villalara yerleşmeye başlamışlar.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!

1938 yılında Milli emlak taksitlerinin toplanması konusundaki kanunda değişiklik yapılması istenmiş ve bu kapsamda taksitlerin 15 sene daha uzatılmasına karar verilmiş.

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında bina vergileri yıllardır dört taksitle ödeniyormuş. Fakat maliye vergilerin dört taksitle alınmasına tepki göstererek, iki taksit halinde ödenmesini istemiş.

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Emlak Konut 2017 yılında 9 proje ihalesi yaptı!

2017 yılında 9 proje ihalesi ise 13 milyarlık bir değer ortaya koyduklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Yatırımlarımızı hız kesmeden 2018 yılında da devam ettireceğiz. 2018 yılı verilerin pozitif yönde yükseleceği bir yıl olacak. " dedi.

2017 yılında önlem alan ayakta kalacak!

Emlak sektörünün duayeni Hilmi Işıkören, 2017 yılında emlak sektöründeki oyuncuların yapması gerekenler ile ilgili dikkat çekici bilgiler verdi.

2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Verginin ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi yeni alınan ev için ne zaman başlıyor? 2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

TURYAP, 30. yılında temsilcileri ile Kıbrıs’ta buluştu!

1985 yılında ilk franchise ve markalı emlakçılık sistemini Türkiye'de uygulayan TURYAP, 30 yılda büyük başarılara imza attı. Bu başarıları pekiştirmek adına düzenlenen etkinlik özel bir gala ile start aldı.

Konut sektörü 2016 yılında canlanacak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Ertelenmiş yatırım talepleri yeniden gündeme gelecek ve 2016 yılında canlı piyasa hareketleri yaşayacağız. " dedi

1947 yılında Emlak Bankası halk mahalleleri kuracak!

1947 yılına Emlak Bankası, İstanbul'da konut buhranının önüne geçmek için halk mahalleleri kuracakmış. Kumkapı ve Kurtuluş'ta birer mahalle kuracak olan Banka, buralarda üretilecek konutları 5 bin liradan satacakmış.

1947 yılında emlak sahipleri telaşta!

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1947 yılında Mecidiyeköy'de 42 adet ev inşa edilecek!

1947 yılında konut buhranının önüne geçmek için Belediye ile Emlak Kredi Bankası arasında kurulan Emlak Şirketi, Mecidiyeköy'de 25 bin ile 37 bin 500 bin lira arasında satılacak 42 adet ev inşa edecekmiş.

1947 yılında Adalet Sarayı için istimlake başlanmış!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek olan İstanbul Adliye Sarayı sahasının dar olması sebebiyle, inşa sahasının etrafında bulunan yirmi iki parça emlakın istimlak muamelesine başlanmış.

1992 yılında emlak piyasası Haberi

1992 yılında emlak piyasası




Zenginler yalıdan ormana


Zenginler arasında yalıda oturmanın modası geçti. Bakım masrafının altından kalkamayan veya aralarında miras anlaşmazlığı olan yalı sahipleri, yalılarını elden çıkararak ormanlık bölgelerdeki villalara yerleşmeye başladı.


8 ile 100 milyara satılan, aylık kirası 6-10 bin doları bulan yalıların taliplisi büyük şirketlerin yabancı yöneticileri. Şirketler, bu yalıları masraf gösteriyorlar. Böylece bakımlarını da yaptırabiliyorlar.


Nuray ORUN


   TÜRK zenginleri, Boğaziçi'ni birer dantel gibi süsleyen, deniz manzaralı, yüzme havuzlu yalılarda oturma modasını yavaş yavaş terk ediyor.

   Artık yeni moda, ormanlık bölgelerdeki modern villalara taşınmak.

   Oturdukları yalının bakım masrafını karşılayamaz hale gelen veya aralarında miras anlaşmazlığı olan yalı sahipleri, yıllardır oturdukları evlerini...