20 / 04 / 2024

1992 yılında Üsküdar

1992 yılında Üsküdar

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Üsküdar Belediyesi'nin 2020 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından 2020 yılında düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nin 2019 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'nin 2018 yılında yapacağı projeler TBMM'de!

TOKİ'nin 2018 yılında dar gelirli vatandaşlar için yapacağı projeler meclis gündemine taşındı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Büyük projeler Üsküdar'da arsa fiyatlarını artırdı!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar`ı cazibe merkezi yaptı.Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı" dedi.

1948 yılında Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü'nün arazisi satılacak!

1948 yılında Üsküdar Altunizade'de eski Millet Bahçesi'nin karşısında bulunan Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü adıyla bilinen yıktırılmış tarihi köşkün 40 dönümlük arazisi toptan satılacakmış.

Çengelköy Park Evleri Üsküdar lokasyon!

65 dönüm arazi üzerinde yükselen projede daire tipleri 2+1,3+1 ve 5+1 olarak dizayn edildi. Çengelköy Park Evleri Üsküdar lokasyon bilgileri kapsamında Üsküdar'a 7.2 kilometre mesafede yer alıyor.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

1947 yılında Adalet Sarayı için istimlake başlanmış!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek olan İstanbul Adliye Sarayı sahasının dar olması sebebiyle, inşa sahasının etrafında bulunan yirmi iki parça emlakın istimlak muamelesine başlanmış.

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1992 yılında Üsküdar Haberi

1992 yılında Üsküdar



Yeşil Üsküdar tükendi


Salacak-Harem sahil yolu beton yığını oldu


Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkiledi. Bir zamanlar yemyeşil ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil yolunda beton binalar hızla yükseliyor. Betonlaşmayı tepkiyle karşılayan Üsküdarlılar, yeşil Üsküdar'a balta vurulduğunu söylüyorlar.


   İSTANBUL'da, Boğaziçi'ni de etkisi altına alan betonlaşma, sonunda Üsküdar sahiline de sıçradı. Bir zamanlar ağaçlarla kaplı ve yemyeşil bir örtü görünümünde olan Salacak-Harem sahil kesiminde, beton 




binalar hızla yükseliyor. Göz göre göre yeşilin katledildiğini belirten Üsküdarlılar, betonlaşmaya sert bir şekilde karşı çıkıyorlar. 

   Üsküdar'da...