26 / 04 / 2024

20 milyon konut depreme dayanıksız

20 milyon konut depreme dayanıksız

Türkiye’nin 16 yıl geçirmiş olmasına rağmen hâlâ depreme dayanıklı olduğunu söyleyemediklerini vurgulayan Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyonluk konut stokunun en az yüzde 45’inin deprem dayanımı ve güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO'dan sosyal sorumluluk projelerine 20 milyon TL'lik bağış!

Emlak Konut GYO, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim, kültür, sanat faaliyetlerine destek vermek için 20 milyon TL bağış yaptı.

Hintli milyarder Vijay Mallya gökdelenin tepesine 20 milyon dolarlık villa yaptı!

Hintli milyarder Vijay Mallya, Hindistan'ın Bangalore kentindeki gökdelenin tepesine 20 milyon dolarlık villa yaptırdı. Yerden 120 metre yükseklikte bulunan ve 360 derece manzaraya sahip lüks konut için 'Gökyüzündeki beyaz saray' yakıştırması yapılıyor...

Türkiye'deki 20 milyon konutun 7 milyonu depreme dayanıksız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, "20 milyon konuttan yaklaşık 7 milyon konutun depreme dayanıksız olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Yıl sonuna kadar 1.4 milyon konut satılacak!

Konut satışlarında yılın ilk 4 ayında yüzde 7.5 artış olduğuna dikkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Böyle giderse yıl sonunda 1.4 milyon konut satışına ulaşırız" dedi.

Mark Antalya AVM’deki restoranlar toplam 20 milyon liraya satışta!

Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya AVM’deki mekanlar TMSF tarafından satılıyor. Mekanların toplam satış bedeli 20 milyon lira.

Angelina Jolie Los Feliz'de 20 milyon dolara malikane aldı!

Brad Pitt'e boşanma davası açan Angelina Jolie, Los Feliz'de 20 milyon dolara malikane aldı. Angelina Jolie yeni evinde 6 çocuğuyla birlikte yaşayacak.

Gül Yapı Katar'da 20 milyon TL'lik konut sattı!

Gül Yapı, Katar'da gerçekleşen EXPO Turkey by Katar 2017 Fuarı'na katıldı. Fuara Tem Point, Vira İstanbul, Avangart ve Yedi Mavi projeleriyle katılan firma 20 milyon TL'lik konut satışı yaptı.

İngiltere'deki West Heslerton Köyü 20 milyon sterline satıldı!

21 odalı bir malikane, bir bar, bir benzin istasyonu ve 43 evin yer aldığı İngiltere'deki West Heslerton Köyü 20 milyon sterline satıldı.

20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede!

ABD'de Şubat ayında S&P CoreLogic CaseShiller 20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede.

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Hayırsever işadamı Alaattin Dağlı tarafından Bursa Kestel'e 20 milyon liraya teknik lise inşa edildi. Modern okul, 2017-2018 eğitim öğretim için hizmete açılacak.

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

Tüketici kredilerinin 168 milyar 20 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bültenine göre tüketici kredilerinin 168 milyar 20 milyon lirası konut, 6 milyar 580 milyon lirası taşıt ve 169 milyar 678 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

İnanç Kabadayı: Türkiye'de 7 milyon konut dönüştürülmeli!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, çalışmalarında önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kabadayı, 20 milyon konut stoğunun olduğunu ve 7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

20 milyon konut depreme dayanıksız Haberi

20 milyon konut depreme dayanıksız

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), 17 Ağustos 1999 depreminin 16’ncı yılı nedeniyle yaptığı açıklamada depremin yılda bir kez gündeme getirilmesi yerine yıl boyunca kamu-sivil ilgili tüm kesimlerin biraraya gelerek, Türkiye’nin depreme hazırlıklı hale getirilmesi için çalışması gerekliliği vurguladı.


Türkiye’nin 16 yıl geçirmiş olmasına rağmen hâlâ depreme dayanıklı olduğunu söyleyemediklerini vurgulayan Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’deki 20 milyonluk konut stokunun en az yüzde 45’inin deprem dayanımı ve güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyledi. 


Yasal düzenleme şart

“Depremler her şeyden önce en değerli varlığımız olan insanlarımızın kaybına neden olmaktadır” diyen Hinginar, şöyle konuştu:

“Ayrıca, ekonomiye de büyük yük getirmektedir. Unutmayalım ki, ülkemiz topraklarının yüzde 66’sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluşmaktadır. Nüfusun yüzde 70’i, büyük sanayi yatırımlarının yüzde 75’i deprem riski altındadır. Bu...