20 / 04 / 2024

2002 yılında turizm

2002 yılında turizm

2002 yılında New York Times Gazetesi, ABD'de yaşanan 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve lüks otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin altına indiğini yazmış.

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Asgari ücretten sonra maaşlarına tatmin edici bir zam bekleyen emekliler, hükümete 2002 yılı hatırlatmasında bulundu.

2018 yılında 3. turizm hamlesi başlıyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Oya Narin, ''2018 yılında ise bütüncül yaklaşımlı bir 3. Turizm Hamlesi denebilecek Dönüşüm Hareketi kriz öncesi döneme yakın bir performans elde edilmesini ve ötesine geçilmesini sağlayacak'' dedi.

1938 yılında İstanbul'da üç yeni cadde açılacak!

1938 yılında Mimar Prost, İstanbul'un nakliyat ihtiyaçlarını giderecek ve turizm için gerekli üç yeni caddenin açılmasına karar vermiş. Açılacak caddelerin başlangıç noktası da tarihi abideler ve önemli mevkiler olacakmış.

2007 yılında Hattat, Marmara Denizi'ne turizm tesisi yapacak!

2007 yılında Hattat Holding, Büyükçekmece'de Marmara Denizi'ni doldurarak Türk bayrağı şeklinde turizm tesisi yapacakmış. Dubai'deki Palmiye projesinin bir benzeri olacak olan 'Pearl of İstanbul' 500 milyon dolara mal olacakmış.

2006 yılında iki 'sultan' yalısı satışa çıkarılacak!

2006 yılında İstanbul İl Özel İdaresi, Boğaziçi'ndeki, toplam değeri 100 milyon doların üzerinde olan, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını 'turizm amaçlı' kullanılmak üzere satışa çıkaracakmış.

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

2006 yılında Avrupa Konutları'nda 'Önce otur, sonra öde' sistemi!

2006 yılında Özsaya Turizm ve Gün-Er İnşaat ortak girişiminin Halkalı'da yaptığı Avrupa Konutları oturuma açılacakmış. Yapımcı şirket Avrupa Konutları'nda ilk defa 'Önce otur, sonra öde' sistemi ile konut satmış.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2005 yılında Yusuf İzzetin Efendi Sarayı satışa çıkarılmış!

2005 yılında TMSF, Ceylan Grubu'nun ortağı olduğu Çamlıca Turizm Yatırımları'na ait Yusuf İzzettin Efendi Sarayı'nı satışa çıkarmış. 20 bin 700 metrekare arazi üzerine kurulu saraya 15 milyon dolar değer biçilmiş.

2005 yılında Boğaz'ın girişine Fatih heykeli!

2005 yılında Kadıköy Mendireği'ne 15 metre boyunda Fatih heykeli dikilecekmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul'a dikmeyi planladığı heykel, Fatih'in hükümdar kişiliğini ve Fethi yansıtmayı amaçlıyormuş.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

2005 yılında İstanbul ve Edirne'ye Fatih'in heykeli dikilecekmiş!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ve Edirne'de Fatih Sultan Mehmet'in heykelini dikmek üzere yarışma açacakmış. 7-10 metre arasında olması planlanan heykel İstanbul'da 3 yerden bir yere dikilecekmiş.

2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!

2004 yılında Turizm Bakanlığı, İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkarabilmek için Haliç'ten Şile'ye uzanan geniş bir alanı yeniden yapılandıracakmış. Galata yeniden düzenlenecekmiş ve Şile-Kilyos hattı da turizm bölgesi ilan edilecekmiş.

2002 yılında turizm Haberi

2002 yılında turizm



11 Eylül, İstanbul otellerini vurdu


NEW York Times Gazetesi, 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve bu şehirdeki 5 yıldızlı otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin de çok altına indiğini yazdı. Gazete, İstanbul'daki bu sıkıntıya karşılık, Güney sahillerinde turizm açısından bir sorun bulunmadığını belirtti. 


     TÜRKİYE'yi ziyaret eden ABD'li turistlerin sayısının önemli ölçüde azaldığı, Amerikan turistlerin tercih ettiği İstanbul'daki lüks otellerinin doluluk oranının bu yaz yüzde 50'nin çok altında olması beklendiği bildirildi. New York Times gazetesi, Amerikan turistlerinin daha az geldiği Türkiye'nin çok ucuz olduğunu belirtirken, ''Bush, Irak'a savaş ilan ederse Türk turizmi çok...