24 / 04 / 2024

2012 yılı kira gelirleri

2012 yılı kira gelirleri

Kira geliri beyan edenlerin sayısı, çığ gibi artıyor. İnsanlar gelecek endişesi içinde, yarınlarından lem kendileri hem de çocukları açısından emin olabilmek için gayrimenkule yatırım yapıyor ve kira geliri elde diyorlar

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Gebze Center AVM'nin 2020 yılı kira ekspertiz bedeli 48,6 milyon TL oldu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 48,6 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 34,4 milyon TL oldu. 

Akasya AVM'nin 2020 yılı kira geliri beklentinin altında!

Akiş GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Akasya AVM'den 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti.

The Superior Suites Kordon İstanbul’dan 20 yıl boyunca kira garantisi!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen ve  Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi”  seçilen The Superior Suites Kordon İstanbul” için ön talep toplanmaya başladı. Proje yatırımcılarına 20 yıl kira garantisi sağlamayı hedefliyor. 

Manzara Adalar'da 2 yıl kira garantili kampanya!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. güvencesiyle Kartal'da yükselen Manzara Adalar'da peşin ödemede yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Projede, anlaşmalı bankalardan yüzde 0,79 faiz oranıyla konut kredisi avantajına ek olarak iki yıl boyunca koşulsuz kira alma kampanyası da başlatıldı...

Nivo İstanbul’da 2 yıl kira garantisi!

200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilen Nivo İstanbul projesi müşterilerine 2 yıl kira garantisi sağlıyor. 

İş Modern'de 3 yıl kira garantisi!

Sinpaş İş Modern projesinde 3 yıl kira garantisi sunuluyor. Kampanya için son tarih 31 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Daire Kartal projesinde 2 yıl kira garantisi fırsatı!

Bodur Gayrimenkul, Daire Kartal projesinde yeni bir kampanya başlattı. Projede yüzde 20 indirim ve 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor...

Sinpaş İş Modern’de 3 yıl kira garantisi!

Sinpaş İş Modern Ambarlı projesini tercih edenlere 3 yıl boyunca en az 7 bin TL kira garantisi verilecek.

Coordinat Bornova'da 5 yıl kira garantisi!

DRC Grup tarafından İzmir Bornova Ağaçlıyol’da inşa edilen ve Türkiye’nin tek aidatsız sitesi Coordinat Bornova, 5 yıl kira garantisi sistemiyle yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Dap İzmir'de 1 yıl kira garantisi!

Farklı konseptli daireleriyle yaşamınıza prestij kazandırmaya gelen Dap İzmir'de 1 yıl kira garantisi sunuluyor..

2012 yılı kira gelirleri Haberi

2012 yılı kira gelirleri

Bize gelen sorular sırasında, en çok merak edilen konular aşağıda açıklanmıştır.


HEM İŞYERİ HEM KONUT KİRASI 

Konut kiramın, istisna tutarım 3.000TL'yi aşan kısmı ile işyeri kirasının brüt tutarı, 25 bin lirayı aşıyorsa hem konut hem de işyeri kiraları beyan dilecek. 25 bin lirayı aşmıyorsa, sadece konut kira gelirleri beyan edilecek.


BİRDEN FAZLA KONUTTA İSTİSNA 

Birden fazla konuttan kira geliri elde edenlerde, 3.000TL'lik istisna .kira gelirleri toplamda bir defa uygulanır. 


HİSSELİ EVLERDE İSTİSNA AVANTAJI 

Kira alman ev iki kişiye (örneğin karı kocaya) aitse, her ikisi de 3.000 TL'lik istisnadan ayrı ayrı yararlanacaklar.


ÖRNEK: Yıllık kira geliri 10 bin TL olan konut 1 / 4'er oranında; baba, anne ve iki çocuk adına kayıtlıdır. Başka gelirleri de yoktur.

durumda, her birinin payına düşen 2.500'er TL istisna sınırının altında kaldığı için...