26 / 04 / 2024

2014 Arap turistler

2014 Arap turistler

Visa Europe’un rakamlarına göre Araplar’ın Visa kartlarıyla Türkiye’de bu yaz yaptığı harcamalarda büyük artış oldu. Suudi Arabistan’lı turistler, yüzde 72’lik artışla 93.7 milyon euro harcama yaptı.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Cemil Öztürk: Arap turistler için özel hazırlık yaptık!

Taka Gazetesi yazarı Yusuf Turgut, Trabzon’un başarılı iş adamlarından Cemil Öztürk'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Turgut'un o yazısı.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çeviriyor!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu’dur” dedi.

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çevirecek!

Ülkemizin birçok bölgesini gördüğünü anlatan Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu açıkladı.

Düden Şelalesi'ne Arap turistlerden yoğun ilgi!

Antalya'nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'ne özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Arap turistler rotasına Ayder'e çevirdi!

Yaylalarında Karadenizli ile horon çeken, tulum çalan, mıhlamaya bayılan Araplar’dan bahsetsem şaşırır mısınız? Hiç şaşırmayın çünkü şu sıralar Ayder yaylası bir Arap ovası gibi. Güvenlik, yağmur, serinlik arayan Arap turist sayısı rekor kırıyor.

Arap turistler yeniden Bursa'ya yöneldi!

Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin, ilkbahar ve yaz başında Karadeniz Bölgesi'ne kayan rezervasyonlarının, ağustos ayı itibarıyla yeniden Bursa'ya yoğunlaşmaya başladığı bildirildi.

2014 Arap turistler Haberi

2014 Arap turistler

Ortadoğulu turistlerin Türkiye ilgisi yaz aylarında yapılan harcamalara da yansıdı. Visa Europe’un açıkladığı rakamlara göre, Arap turistlerin bu yaz Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalarda büyük bir artış görüldü. Suudi arabistan’dan gelen turistler, yüzde 72’lik artışla bu yıl Türkiye’de 93.7 milyon euro harcama yaptı. Suudi Arabistan, Türkiye’ye döviz girdisi sağlayan ilk 5 ülke arasına girdi.

Haziran - Ağustos 2014 döneminde yabancıların Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak, 1.7 milyar euro’ya yükseldi. Visa kartlarıyla geçen seneye oranla yüzde 23’lük bir artışla toplam 234 milyon euro harcayan İngilizler, Türkiye’de 2014 yılı yaz aylarında en çok harcama yapan yabancılar listesinde birinci sırada yer aldı.

İngilizleri takip eden Ruslar ise bu yaz, yüzde 25’lik artışla toplam 196.5 milyon euro...