26 / 04 / 2024

2014 gayrimenkul sektörü

2014 gayrimenkul sektörü

2014'de yatırım araçlarının yıldızı borsaydı. Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Ancak konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. 2014'ün en çok kazandıranı İstanbul'un varoş İlçesindeki konutlar oldu.

Nazmi Durbakayım: 2015 yılı sektör için dönüm noktası olacak!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2015’in ilk yarısındaki senaryoya bağlı olarak inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 15’in üzerine çıkmasını ve 20’lere dayanmasını bekliyor.

Gayrimenkul sektörünün en iyileri ödüllerini aldı!

Sektör öncüsü Häfele’nin Mutlu Mekanlar Sponsoru olarak destek verdiği ve de şehre imzasını atan en iyi inşaat ve gayrimenkul projelerinin değerlendirildiği yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre daha hızlı büyüyor!

ERA Avrupa Başkanı François Gagnon, Türk gayrimenkul sektörünün Avrupa’daki birçok ülkeden daha avantajlı pozisyonda olduğunu söyledi. Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre de daha hızlı büyüyor.

Gayrimenkul sektörü 2014 yılı son çeyrekten umutlu!

Çalkantılı dönemlerin sona erdiğini ve Türkiye’ nin tüm sektörlerde yaşayacağı istikrarlı büyümenin gayrimenkul sektörüne de olumlu yansıyacağını düşünen inşaat firmaları 2014 yılının son çeyreğini değerlendirdi.

2020’ye kadar gayrimenkul sektöründe varlıkların değeri yüzde 55 artacak!

Real Estate 2020:Building the future raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimle birlikte 2020 yılına kadar gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak.

Gayrimenkul projeleri seçimi bekliyor!

Hem seçim öncesi olması hem de kur hem de faizdeki yükselişlerden etkilenen gayrimenkul sektöründe beklentiler seçim sonrasına kaldı. Gayrimenkul projeleri satışlar için seçimi beklemeye devam ediyor...

İstanbul gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında!

Türkiye’de yabancıların gayrimenkul edinmesi üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması kararı özellikle Rusya, Ortadoğu ve Asya'daki yatırımcıların dikkatini çekiyor. İstanbul gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor.

Murat Karaçay 2013-2014 gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

Murat Karaçay : " Maslak, Zincirlikuyu ve Levent bölgeleri Avrupa yakasının yükselen yıldızlarıdır. Anadolu yakasında ise Kavacık ve Ümraniye ’nin merkezi ofis plaza bölgesi olduğunu düşünüyorum "

Realty World toplantısında gayrimenkul sektöründeki genel beklentiler konuşuldu!

REALTY World Türkiye CEO'su Erginer ve Realty World Türkiye Koordinatörü Kıvılcım bu yıl gayrimenkul sektöründeki genel X beklentileri tesbit etmek üzere Antalya'da bulunan14 franchise ofis sahibi Realty World Brokerları ile toplandı.

2014'te gayrimenkul sektördeki daralma yüzde 20'leri bulacak!

Yeni projelerde KDV oranlarının yüzde 18'e yükselmesi, alt ve orta gelir grubu konutlarında yüzde 12 civarındaki dolaylı vergi ve harçlar, konut fiyatlarındaki artış beklentisi bu yıl satışların düşük kalacağını gösteriyor...

Fatih Tosun: Gayrimenkul sektörü bu yıl yüzde 20 daralacak!

Fatih Tosun, 2013'ün gayrimenkul sektörü açısından rekorlar yılı olduğunu belirterek, "Ancak 2014 yılının daralma yılı olacağını ve bu daralmanın yüzde 20'ler civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Feyzullah Yetgin: Gayrimenkul sektörü 2014'te hareketli geçecek!

GAYRİMENKUL sektörünün 2013 yılında oldukça dinamik ve hareketli bir yıl geçirdiğini belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe fırsat vadeden ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Feyzullah Yetgin: 2014 'ün hareketli geçmesini bekliyoruz!

2013 yılındaki en önemli gelişmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önderliğinde başlatılan kentsel dönüşüm hareketi olduğunu söyleyen Feyzullah Yetgin, bunların etkisiyle 2014 'ün de hareketli geçmesini beklediklerini söyledi.

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...

Gayrimenkul sektörü yeni hükümetten destek istiyor!

2014 yılındaki yerel seçimlerden bu yana gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir karar alınamadığına dikkat çeken sektör yetkilileri, "Kendi imkânlarımızla buraya kadar geldik sonrası için hükümet desteği şart" dedi.

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri EMLAK 2015 Fuarı'nda buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri, konut ve iş merkezi projelerini 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek EMLAK 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda görücüye çıkaracak.

Siyaset gayrimenkul sektörünü fazla etkilemez!

Gayrimenkul sektörünün yazın fazla hareketli olmadığını hatırlatan sektör temsilcilerine göre seçim sonuçları ‘büyük’ değişiklik yaratmayacak ve sonbaharda işler yoluna girecek.

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri seçim sonuçlarını değerlendirdi!

Seçim sonuçları koalisyonu işaret edince gayrimenkul sektörü temsilcileri, koalisyonun ekonomiye iyi gelmediğini söylediler. Sektör temsilcilerine göre, eğer koalisyon ‘doğru’ yönetilirse var olan ‘istikrar’ sürdürülebilir.

Gayrimenkul sektörü Sign Of The City Awards 2015’de buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA)gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı yarışma için jüri ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

2014 gayrimenkul sektörü Haberi

2014 gayrimenkul sektörü

2014'te piyasalar başdöndürücü bir hızla dalgalandı. Bu ortamda yine de birçok enstrüman yatırımcısına kazandırdı. Menkul kıymetlerde BİST 100 endeksi ön plana çıktı. Gayrimenkulde ise İstanbul'un bazı ilçeleri adeta dudak ısırttı.


BORSANIN YILDIZI PARLADI


2014 yıl boyu getirilere bakıldığında yatırımcıya en çok kazandıran BİST 100 endeksi oldu. 2014 yılına siyaset arenasındaki yüksek tansiyon ve Fed'in tahvil alım programını sonlandırmasıyla giren piyasalarda borsa yılın ilk döneminde 60 bin puan civarında gezindi, en düşük 60 bin 574 puanı gördü. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tablo değişti. 2014'ün ilk çeyreğinden sonra ivme kazanan borsa yılın son aylarına doğru 87 bin puanı geçerek rekora yaklaştı. Ancak gelen Rusya krizinin ardından rekoru yakalama trendi son buldu ve borsa 84 bin puanlara geriledi. Yine de borsa yüzde...